Fish tacos deluxe
  • Tid 30 min

Fish tacos deluxe

4.09 (22 betyg)

Fish tacos är den nya food truck-favoriten – detta är Amirs variant.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskfilé, ev torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl panko ströbröd
  • 1 liter rapsolja till fritering
Kiwi- och limesås:
  • 4 st kiwi
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 stor lime, finrivet skal och saft
  • 1 stänk tabasco
  • salt och ev honung
Till servering:
  • 4 stora tortillabröd eller 8 små
  • 2 gemsallad
  • 2 avokador
  • 0.5 kruka koriander
  • 2 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Kiwi- och limesås:

  1. 1

    Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och ev honung.

  2. 2

    Skär fisken i stora kuber. Salta och peppra. Doppa i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd.

  3. 3

    Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 175°. Fritera några fiskbitar i taget tills de är krispiga och gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. 4

    Stek bröden hastigt i torr stekpanna och servera fisken med sallad, avokado, koriander, gräddfil, picklad rödlök (se recept nedan) och såsen. Picklad rödlök: Skiva 2 rödlökar tunt, gärna med mandolin. Värm 1 ½ dl vatten, 1 dl strösocker och ½ dl ättiksprit (12 %) tills sockret smält. Lägg i 1 stjärnanis, 2 krm salt och löken. Låt stå i kylen till servering.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingela

    Fräscht gott enkelt.

  • Ulrika

    Supergott!

  • Paula

    Familjens favoritrecept, kiwisåsen är särskilt god!