Fint knäckebröd med fänkålsfrön
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Fint knäckebröd med fänkålsfrön

5 (1 betyg)

Alla kan lyckas med knäckebröd, det är kanske därför det varit svenskarnas viktigaste brödsort i över tusen år. Just till midsommar får knäckebrödet gärna vara lite ljusare och sprödare än det du ställer fram på julbordsbuffén, det är ju ändå sommar. Det här är kryddat med fänkål och havssalt. /Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

20 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 dl vetemjöl
  • 2.5 dl fint rågmjöl
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet tills jästen löst sig.

  2. 2

    Tillsätt olivolja, salt, honung och fänkålsfrön och rör ner de båda mjölsorterna lite i taget. mjöl, och knåda till fast deg.

  3. 3

    Tillsätt mer mjöl om degen känns kletig. Degen behöver inte jäsa. Rulla ut degen till en avlång korv och dela den i 20 bitar. Rulla varje bit till bollar och kavla ut till tunna rundlar, ca 15 cm i diameter.

  4. 4

    Överför till bakpappersklädd plåt, nagga med gaffel och strö över flingsalt.

  5. 5

    Grädda bröden i omgångar, ca 6- 8 minuter i mitten av ugnen. Se upp så att de inte bränns! Låt svalna på galler.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar