Fint knäckebröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Alla kan lyckas med knäckebröd, det är kanske därför det varit svenskarnas viktigaste brödsort i över tusen år. Just till midsommar får knäckebrödet gärna vara lite ljusare och sprödare än det du ställer fram på julbordsbuffén, det är ju ändå sommar. Det här är kryddat med fänkål och havssalt. /Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 dl vetemjöl
  • 2.5 dl fint rågmjöl
  • flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt olivolja, salt, honung och fänkålsfrön och rör ner de båda mjölsorterna lite i taget. mjöl, och knåda till fast deg.
  3. Tillsätt mer mjöl om degen känns kletig. Degen behöver inte jäsa. Rulla ut degen till en avlång korv och dela den i 20 bitar. Rulla varje bit till bollar och kavla ut till tunna rundlar, ca 15 cm i diameter.
  4. Överför till bakpappersklädd plåt, nagga med gaffel och strö över flingsalt.
  5. Grädda bröden i omgångar, ca 6- 8 minuter i mitten av ugnen. Se upp så att de inte bränns! Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Focaccia

(56)

Fyllda bröd på plåt med tomater

(7)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Örtbaguetter

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 dl vetemjöl
  • 2.5 dl fint rågmjöl
  • flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Fint knäckebröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Alla kan lyckas med knäckebröd, det är kanske därför det varit svenskarnas viktigaste brödsort i över tusen år. Just till midsommar får knäckebrödet gärna vara lite ljusare och sprödare än det du ställer fram på julbordsbuffén, det är ju ändå sommar. Det här är kryddat med fänkål och havssalt. /Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt olivolja, salt, honung och fänkålsfrön och rör ner de båda mjölsorterna lite i taget. mjöl, och knåda till fast deg.
  3. Tillsätt mer mjöl om degen känns kletig. Degen behöver inte jäsa. Rulla ut degen till en avlång korv och dela den i 20 bitar. Rulla varje bit till bollar och kavla ut till tunna rundlar, ca 15 cm i diameter.
  4. Överför till bakpappersklädd plåt, nagga med gaffel och strö över flingsalt.
  5. Grädda bröden i omgångar, ca 6- 8 minuter i mitten av ugnen. Se upp så att de inte bränns! Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Focaccia

(56)

Fyllda bröd på plåt med tomater

(7)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Örtbaguetter

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies