För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Finska jultårtor

Betyg (1-5):
3.69 (13 betyg)

Små spröda smördegskakor fyllda med katrinplommon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12-15 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g grovhackade torkade plommon
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g kyld smördeg (1 ark)
  • 1 ägg
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Lägg plommon, råsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka ihop utan lock i cirka 5 minuter till en grov sylt.
  2. Medan sylten kokar, rulla ut degen på en plåt med det medföljande pappret. Ta ut 12–15 rundlar med ett glas.
  3. Lägg cirka 1 matsked sylt på ena halvan av rundlarna. Se till så att sylten inte hamnar för nära kanten. Vik över den andra halvan till en halvmåne. Fäst kanterna – tryck lätt med en gaffel runt om. Vispa upp ägget och pensla.
  4. Grädda kakorna cirka 10 minuter så att de får vacker färg. Låt svalna på galler. Sikta över florsocker med hjälp av en sil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-21

Så enkelt, så frasigt, så gott!

Liknande recept

Banoffee-paj

(87)

Smoothie med mango

(7)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Snabba marängbakelser

(2)

Kesellasmoothie

(12)

Vit chokladtryffel

(39)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 150 g grovhackade torkade plommon
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g kyld smördeg (1 ark)
  • 1 ägg
  • 2 msk florsocker

Finska jultårtor

Betyg (1-5):
3.69 (13 betyg)

Små spröda smördegskakor fyllda med katrinplommon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12-15 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg plommon, råsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka ihop utan lock i cirka 5 minuter till en grov sylt.
  2. Medan sylten kokar, rulla ut degen på en plåt med det medföljande pappret. Ta ut 12–15 rundlar med ett glas.
  3. Lägg cirka 1 matsked sylt på ena halvan av rundlarna. Se till så att sylten inte hamnar för nära kanten. Vik över den andra halvan till en halvmåne. Fäst kanterna – tryck lätt med en gaffel runt om. Vispa upp ägget och pensla.
  4. Grädda kakorna cirka 10 minuter så att de får vacker färg. Låt svalna på galler. Sikta över florsocker med hjälp av en sil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-21

Så enkelt, så frasigt, så gott!

Liknande recept

Banoffee-paj

(87)

Smoothie med mango

(7)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Snabba marängbakelser

(2)

Kesellasmoothie

(12)

Vit chokladtryffel

(39)