Finska jultårtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (14 betyg)

Små spröda smördegskakor fyllda med katrinplommon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12-15 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g grovhackade torkade plommon
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g kyld smördeg (1 ark)
  • 1 ägg
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Lägg plommon, råsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka ihop utan lock i cirka 5 minuter till en grov sylt.
  2. Medan sylten kokar, rulla ut degen på en plåt med det medföljande pappret. Ta ut 12–15 rundlar med ett glas.
  3. Lägg cirka 1 matsked sylt på ena halvan av rundlarna. Se till så att sylten inte hamnar för nära kanten. Vik över den andra halvan till en halvmåne. Fäst kanterna – tryck lätt med en gaffel runt om. Vispa upp ägget och pensla.
  4. Grädda kakorna cirka 10 minuter så att de får vacker färg. Låt svalna på galler. Sikta över florsocker med hjälp av en sil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-21

Så enkelt, så frasigt, så gott!

Liknande recept

Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Päronmuffins med ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 150 g grovhackade torkade plommon
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g kyld smördeg (1 ark)
  • 1 ägg
  • 2 msk florsocker

Finska jultårtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (14 betyg)

Små spröda smördegskakor fyllda med katrinplommon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12-15 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg plommon, råsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka ihop utan lock i cirka 5 minuter till en grov sylt.
  2. Medan sylten kokar, rulla ut degen på en plåt med det medföljande pappret. Ta ut 12–15 rundlar med ett glas.
  3. Lägg cirka 1 matsked sylt på ena halvan av rundlarna. Se till så att sylten inte hamnar för nära kanten. Vik över den andra halvan till en halvmåne. Fäst kanterna – tryck lätt med en gaffel runt om. Vispa upp ägget och pensla.
  4. Grädda kakorna cirka 10 minuter så att de får vacker färg. Låt svalna på galler. Sikta över florsocker med hjälp av en sil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-21

Så enkelt, så frasigt, så gott!

Liknande recept

Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Päronmuffins med ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)