
Finska jultårtor
Betyg (1-5):
Små spröda smördegskakor fyllda med katrinplommon.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12-15 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g grovhackade torkade plommon
- 2 msk råsocker
- 0.5 dl vatten
- 250 g kyld smördeg (1 ark)
- 1 ägg
- 2 msk florsocker
Gör så här
- Lägg plommon, råsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka ihop utan lock i cirka 5 minuter till en grov sylt.
- Medan sylten kokar, rulla ut degen på en plåt med det medföljande pappret. Ta ut 12–15 rundlar med ett glas.
- Lägg cirka 1 matsked sylt på ena halvan av rundlarna. Se till så att sylten inte hamnar för nära kanten. Vik över den andra halvan till en halvmåne. Fäst kanterna – tryck lätt med en gaffel runt om. Vispa upp ägget och pensla.
- Grädda kakorna cirka 10 minuter så att de får vacker färg. Låt svalna på galler. Sikta över florsocker med hjälp av en sil.
Liknande recept
Finska jultårtor
Betyg (1-5):
Små spröda smördegskakor fyllda med katrinplommon.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12-15 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg plommon, råsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka ihop utan lock i cirka 5 minuter till en grov sylt.
- Medan sylten kokar, rulla ut degen på en plåt med det medföljande pappret. Ta ut 12–15 rundlar med ett glas.
- Lägg cirka 1 matsked sylt på ena halvan av rundlarna. Se till så att sylten inte hamnar för nära kanten. Vik över den andra halvan till en halvmåne. Fäst kanterna – tryck lätt med en gaffel runt om. Vispa upp ägget och pensla.
- Grädda kakorna cirka 10 minuter så att de får vacker färg. Låt svalna på galler. Sikta över florsocker med hjälp av en sil.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-09-21
Så enkelt, så frasigt, så gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sara
2014-09-21
Så enkelt, så frasigt, så gott!