Fettuccine med kallrökt lax och vitvinssås

Betyg (1-5):
4.67 (9 betyg)

Lyxa till vardagsmiddagen med med färsk pasta och en sås på grädde och vitt vin, fänkål, lök och kallrökt lax.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färsk fettuccine
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • 180 g kallrökt lax, i skivor
  • Kålsallad
  • 325 g cole slaw, hackat och klart
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och fänkål i olja tills löken är mjuk. Häll i vinet och låt puttra några minuter. Häll i grädde och smula ner buljongtärningen. Låt såsen koka ner ca 10 min.
  2. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar. Skär laxen i strimlor. Lägg ner laxen i såsen och vänd runt den nykokta pastan med såsen. Blanda ingredienserna till salladen. Servera pastan med salladen, garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Anne

2020-01-02

Det här receptet är verkligen bra, gjorde även en vegetarisk variant med champinjoner. Serverade kokta ärtor med dill vid sidan om.

Ing-Marie

2019-12-17

Enkelt att tillaga och smakade supergott!

Liknande recept

Laxtaco

(9)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

(4)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Snabb matjesgratäng

(0)

Hemlagad pölsa

(11)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g färsk fettuccine
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • 180 g kallrökt lax, i skivor
  • Kålsallad
  • 325 g cole slaw, hackat och klart
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Fettuccine med kallrökt lax och vitvinssås

Betyg (1-5):
4.67 (9 betyg)

Lyxa till vardagsmiddagen med med färsk pasta och en sås på grädde och vitt vin, fänkål, lök och kallrökt lax.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och fänkål i olja tills löken är mjuk. Häll i vinet och låt puttra några minuter. Häll i grädde och smula ner buljongtärningen. Låt såsen koka ner ca 10 min.
  2. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar. Skär laxen i strimlor. Lägg ner laxen i såsen och vänd runt den nykokta pastan med såsen. Blanda ingredienserna till salladen. Servera pastan med salladen, garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Anne

2020-01-02

Det här receptet är verkligen bra, gjorde även en vegetarisk variant med champinjoner. Serverade kokta ärtor med dill vid sidan om.

Ing-Marie

2019-12-17

Enkelt att tillaga och smakade supergott!

Liknande recept

Laxtaco

(9)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

(4)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Snabb matjesgratäng

(0)

Hemlagad pölsa

(11)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies