Fermenterad citronlemonad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hemgjord lemonad på citroner är det godaste som finns.

Tillagningstid: 35 min + tid för fermentering
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 2 liter vatten
  • 3 msk korngryn
  • 2 citroner, skal
  • Till servering
  • honung
  • is

Gör så här

  1. Koka 1 liter vatten och korngrynen 30 minuter. Tvätta citronerna noga och skala med en potatisskalare. Endast det gula ska användas, det vita gör det beskt.
  2. Lägg ner skalen i 1 liter kallt vatten och häll över det kokta vattnet med korngrynen. Låt stå övertäckt 3 dagar i rumstemperatur. Smaka ev av med honung och servera drycken väl kyld med is.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-08-28

Jag prövade att göra precis som det står i receptet, men någon fermentering blev det inte! En svalkande men ganska intetsägande dryck...Hur ska drycken hinna fermentera på 3 dagar utan något i den som sätter igång processen?

Coop

2019-08-28

Hej Sofie, bara skalen ska användas. Det blir en lite bubblig känsla i lemonaden. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Sofie

2019-08-25

Ska saften från citronerna vara med eller endast skalet? Ska drycken bli bubblig?

Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Citrondressing

(4)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Citronmarmelad

(15)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Coleslaw med rödkål

(4)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 liter vatten
  • 3 msk korngryn
  • 2 citroner, skal
  • Till servering
  • honung
  • is

Fermenterad citronlemonad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hemgjord lemonad på citroner är det godaste som finns.

Tillagningstid: 35 min + tid för fermentering
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka 1 liter vatten och korngrynen 30 minuter. Tvätta citronerna noga och skala med en potatisskalare. Endast det gula ska användas, det vita gör det beskt.
  2. Lägg ner skalen i 1 liter kallt vatten och häll över det kokta vattnet med korngrynen. Låt stå övertäckt 3 dagar i rumstemperatur. Smaka ev av med honung och servera drycken väl kyld med is.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-08-28

Jag prövade att göra precis som det står i receptet, men någon fermentering blev det inte! En svalkande men ganska intetsägande dryck...Hur ska drycken hinna fermentera på 3 dagar utan något i den som sätter igång processen?

Coop

2019-08-28

Hej Sofie, bara skalen ska användas. Det blir en lite bubblig känsla i lemonaden. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Sofie

2019-08-25

Ska saften från citronerna vara med eller endast skalet? Ska drycken bli bubblig?

Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Citrondressing

(4)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Citronmarmelad

(15)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Coleslaw med rödkål

(4)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies