Färskpotatissallad med soltorkade tomater
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Medel

Färskpotatissallad med soltorkade tomater

3.12 (157 betyg)

Fräsch och enkel sallad till picknick och buffé.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 750 g kokt färskpotatis med skal
  • 1 röd lök
  • 200 g soltorkade tomater
  • 1 dl färska örter, t ex basilika, mynta, bladpersilja
  • 150 g svarta och gröna oliver
Vinägrett:
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär färskpotatisen i mindre bitar. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar, skär tomaterna i strimlor. Hacka örterna. Blanda ihop vinägretten och smaka av.

  2. 2

    Blanda potatis, rödlök, tomater, örter, oliver och vinägrett i en stor skål.

  3. 3

    Om potatissalladen görs dagen innan eller några timmar före den äts kommer smakerna fram bättre än om den äts direkt, men lägg då i de färska örterna strax före servering.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött, stekt fisk eller kallskuret.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du vill kan du byta ut balsamvinägern mot en mindre mängd vitvinsvinäger.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mia

    Mycket gott! tog vitvinsvinäger en matsked istället för balsamvinäger och gräslök och persilja som kryddor. serverade med kallröktlax.

  • maria

    Instämmer med Anna!

  • Anna

    Jag vet inte hur många recept som jag försökt få fram kommentarerna genom att trycka på stjärnorna...och av misstag betygsatt ett recept jag inte har någon koll på. Betygsystemet känns uruselt och missvisande. Byt ut och gör det tydligare så resultatet går att räkna med.