Färskpotatissallad med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3.17 (167 betyg)

Enkel potatissallad med soltorkade tomater, oliver och fräsch vinägrett. Perfekt på buffébordet och som tillbehör till både kött och fisk!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 750 g kokt färskpotatis med skal
  • 1 röd lök
  • 200 g soltorkade tomater
  • 1 dl färska örter, t ex basilika, mynta, bladpersilja
  • 150 g svarta och gröna oliver
  • Vinägrett:
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Skär färskpotatisen i mindre bitar. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar, skär tomaterna i strimlor. Hacka örterna. Blanda ihop vinägretten och smaka av.
  2. Blanda potatis, rödlök, tomater, örter, oliver och vinägrett i en stor skål.
  3. Om potatissalladen görs dagen innan eller några timmar före den äts kommer smakerna fram bättre än om den äts direkt, men lägg då i de färska örterna strax före servering.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött, stekt fisk eller kallskuret.

Tips

Om du vill kan du byta ut balsamvinägern mot en mindre mängd vitvinsvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2016-06-25

Mycket gott! tog vitvinsvinäger en matsked istället för balsamvinäger och gräslök och persilja som kryddor. serverade med kallröktlax.

maria

2014-06-16

Instämmer med Anna!

Anna

2012-06-06

Jag vet inte hur många recept som jag försökt få fram kommentarerna genom att trycka på stjärnorna...och av misstag betygsatt ett recept jag inte har någon koll på. Betygsystemet känns uruselt och missvisande. Byt ut och gör det tydligare så resultatet går att räkna med.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Chili sin carne

(39)

Grönkål med parmesan och citron

(4)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Fish tacos deluxe

(32)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 750 g kokt färskpotatis med skal
  • 1 röd lök
  • 200 g soltorkade tomater
  • 1 dl färska örter, t ex basilika, mynta, bladpersilja
  • 150 g svarta och gröna oliver
  • Vinägrett:
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten
  • 2 krm peppar

Färskpotatissallad med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3.17 (167 betyg)

Enkel potatissallad med soltorkade tomater, oliver och fräsch vinägrett. Perfekt på buffébordet och som tillbehör till både kött och fisk!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär färskpotatisen i mindre bitar. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar, skär tomaterna i strimlor. Hacka örterna. Blanda ihop vinägretten och smaka av.
  2. Blanda potatis, rödlök, tomater, örter, oliver och vinägrett i en stor skål.
  3. Om potatissalladen görs dagen innan eller några timmar före den äts kommer smakerna fram bättre än om den äts direkt, men lägg då i de färska örterna strax före servering.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött, stekt fisk eller kallskuret.

Tips

Om du vill kan du byta ut balsamvinägern mot en mindre mängd vitvinsvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2016-06-25

Mycket gott! tog vitvinsvinäger en matsked istället för balsamvinäger och gräslök och persilja som kryddor. serverade med kallröktlax.

maria

2014-06-16

Instämmer med Anna!

Anna

2012-06-06

Jag vet inte hur många recept som jag försökt få fram kommentarerna genom att trycka på stjärnorna...och av misstag betygsatt ett recept jag inte har någon koll på. Betygsystemet känns uruselt och missvisande. Byt ut och gör det tydligare så resultatet går att räkna med.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Chili sin carne

(39)

Grönkål med parmesan och citron

(4)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies