Färsk svampsoppa

Betyg (1-5):
2.84 (86 betyg)

Smakrik soppa med din favoritsvamp.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 liter rensad färsk svamp
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 2 krm örtsalt, efter smak
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 4 msk hackade färska örter

Gör så här

  1. Skär svampen i bitar om den är stor. Fräs svamp och lök i fettet tills nästan all vätska från svampen kokat in.
  2. Smula i buljongtärningarna och häll på vattnet. Koka under lock på svag värme ca 10 min.
  3. Rör ut mjölet i grädden. Vispa ner redningen i soppan och koka ca 3 minuter. Smaka av med soja, salt och nymalen peppar. Strö över kryddgrönt.

Servering

Servera med gratinerade ostsmörgåsar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars-Åke

2017-10-30

Mjöl i en soppa? Skippa vatten, används 40% grädde istället och koka till önskad konsistens, då slipper du fuska med mjöl

11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 liter rensad färsk svamp
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 2 krm örtsalt, efter smak
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 4 msk hackade färska örter

Färsk svampsoppa

Betyg (1-5):
2.84 (86 betyg)

Smakrik soppa med din favoritsvamp.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär svampen i bitar om den är stor. Fräs svamp och lök i fettet tills nästan all vätska från svampen kokat in.
  2. Smula i buljongtärningarna och häll på vattnet. Koka under lock på svag värme ca 10 min.
  3. Rör ut mjölet i grädden. Vispa ner redningen i soppan och koka ca 3 minuter. Smaka av med soja, salt och nymalen peppar. Strö över kryddgrönt.

Servering

Servera med gratinerade ostsmörgåsar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars-Åke

2017-10-30

Mjöl i en soppa? Skippa vatten, används 40% grädde istället och koka till önskad konsistens, då slipper du fuska med mjöl

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies