Färsk pastagratäng med ädelost
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Färsk pastagratäng med ädelost

3 (2 betyg)

Pasta och ädelost i en skön blandning. Välj den fyllda pasta som du gillar mest. Det blir extra fint om du toppar gratängen med tomater som sitter kvar på sin kvist.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färsk fylld pasta, t ex tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • smör, till stekning
  • 70 g färsk spenat
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel eller gorgonzola
  • salt och svartpeppar
  • 250 g körsbärstomat, gärna på kvist
Till servering:
  • salladsmix
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs löken i smör tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt spenaten och stek tills den mjuknat. Häll i vatten och grädde. Smula ner hälften av ädelosten. Värm såsen så att osten smälter, smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Lägg pastan i en ugnsform och häll över såsen. Lägg tomaterna ovanpå och smula över resten av ädelosten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera gratängen med salladsmix.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tryck ner pastaknytena så de ligger under såsen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör