Fannys butternut-hummus
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Fannys butternut-hummus

5 (1 betyg)

En härlig hummus som är god till nybakt bröd och som tillbehör på buffén. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 700 g skalad butternutpumpa (ca 1 kg med skal)
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g kokta kikärtor, på burk (bruttovikt), sköljda
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skär pumpan i bitar (ca 2 x 2 cm). Fördela pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Rosta mitt i ugnen till fin gyllene färg, ca 25 min.

  2. 2

    Mixa kikärterna i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt olja, vitlök, citronsaft och kryddor. När pumpan är rostad, mixa den med kikärterna till en slät puré. Smaka av med salt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar