För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fannys butternut-hummus

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

En härlig hummus som är god till nybakt bröd och som tillbehör på buffén. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g skalad butternutpumpa (ca 1 kg med skal)
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g kokta kikärtor, på burk (bruttovikt), sköljda
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk torkad timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär pumpan i bitar (ca 2 x 2 cm). Fördela pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Rosta mitt i ugnen till fin gyllene färg, ca 25 min.
  2. Mixa kikärterna i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt olja, vitlök, citronsaft och kryddor. När pumpan är rostad, mixa den med kikärterna till en slät puré. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönröra med råstekt broccoli

(5)

Bönsallad med soltorkade tomater

(10)

Kryddig bönsallad

(1)

Svart bönsallad

(1)

Tacos con carne

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 700 g skalad butternutpumpa (ca 1 kg med skal)
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g kokta kikärtor, på burk (bruttovikt), sköljda
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk torkad timjan

Fannys butternut-hummus

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

En härlig hummus som är god till nybakt bröd och som tillbehör på buffén. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär pumpan i bitar (ca 2 x 2 cm). Fördela pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Rosta mitt i ugnen till fin gyllene färg, ca 25 min.
  2. Mixa kikärterna i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt olja, vitlök, citronsaft och kryddor. När pumpan är rostad, mixa den med kikärterna till en slät puré. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönröra med råstekt broccoli

(5)

Bönsallad med soltorkade tomater

(10)

Kryddig bönsallad

(1)

Svart bönsallad

(1)

Tacos con carne

(3)