Fake fried chicken med coleslaw

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Pankoströbröd gör kycklingen fantastiskt krispig!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 ägg
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl panko ströbröd
  • Coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 2 rivna morötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ägget lätt och tillsätt gräddfil, oregano och senap. Skär varje kycklinglår i två eller tre bitar. Salta och peppra kycklingen. Doppa i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  2. Lägg kycklingbitarna på ett galler och tillaga högt upp i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min. Servera med coleslaw.

Coleslaw:

  1. Lägg alla grönsaker i en bunke och blanda med yoghurt, majonnäs, ketchup, senap och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till servering.

Tips

Sätt in en långpanna under gallret med kycklingbitarna så slipper du dropp i ugnen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Mattias! Det ska vara 0,5 msk dijonsenap i äggblandningen. Mvh Maja, redaktör

Mattias

2020-11-16

Hur mycket senap ska det vara i äggblandningen?

Checkbox Coop

2019-11-05

Hej Katarina! Till just detta recept ingår ej potatis, men den kan kokas eller ugnsstekas som tillbehör! Lycka till i köket!

Katarina

2019-11-04

Fick denna i en matkasse. Ska man ha potatisen som den är? Bara kokt?

Cecilia Hansson

2016-01-19

Jättegott å mättande, lätt att göra. Coleslaw kommer jag använda i sommar till grillningen. 2-åringen tyckte mycket om kycklingen.

Fake fried chicken med coleslaw
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 ägg
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl panko ströbröd
  • Coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 2 rivna morötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Pankoströbröd gör kycklingen fantastiskt krispig!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägget lätt och tillsätt gräddfil, oregano och senap. Skär varje kycklinglår i två eller tre bitar. Salta och peppra kycklingen. Doppa i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  2. Lägg kycklingbitarna på ett galler och tillaga högt upp i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min. Servera med coleslaw.

Coleslaw:

  1. Lägg alla grönsaker i en bunke och blanda med yoghurt, majonnäs, ketchup, senap och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till servering.

Tips

Sätt in en långpanna under gallret med kycklingbitarna så slipper du dropp i ugnen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Mattias! Det ska vara 0,5 msk dijonsenap i äggblandningen. Mvh Maja, redaktör

Mattias

2020-11-16

Hur mycket senap ska det vara i äggblandningen?

Checkbox Coop

2019-11-05

Hej Katarina! Till just detta recept ingår ej potatis, men den kan kokas eller ugnsstekas som tillbehör! Lycka till i köket!

Katarina

2019-11-04

Fick denna i en matkasse. Ska man ha potatisen som den är? Bara kokt?

Cecilia Hansson

2016-01-19

Jättegott å mättande, lätt att göra. Coleslaw kommer jag använda i sommar till grillningen. 2-åringen tyckte mycket om kycklingen.