Fake fried chicken med coleslaw
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Fake fried chicken med coleslaw

4.4 (5 betyg)

Pankoströbröd gör kycklingen fantastiskt krispig!

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ägg
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl panko ströbröd
Coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 2 rivna morötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägget lätt och tillsätt gräddfil, oregano och senap. Skär varje kycklinglår i två eller tre bitar. Salta och peppra kycklingen. Doppa i äggblandningen och sedan i ströbrödet.

  2. 2

    Lägg kycklingbitarna på ett galler och tillaga högt upp i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min. Servera med coleslaw.

Coleslaw:

  1. 1

    Lägg alla grönsaker i en bunke och blanda med yoghurt, majonnäs, ketchup, senap och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt in en långpanna under gallret med kycklingbitarna så slipper du dropp i ugnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia Hansson

    Jättegott å mättande, lätt att göra. Coleslaw kommer jag använda i sommar till grillningen. 2-åringen tyckte mycket om kycklingen.