Fake fried chicken med coleslaw

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Pankoströbröd gör kycklingen fantastiskt krispig!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 ägg
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 tsk oregano
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl panko ströbröd
  • Coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 2 rivna morötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ägget lätt och tillsätt gräddfil, oregano och senap. Skär varje kycklinglår i två eller tre bitar. Salta och peppra kycklingen. Doppa i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  2. Lägg kycklingbitarna på ett galler och tillaga högt upp i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min. Servera med coleslaw.

Coleslaw:

  1. Lägg alla grönsaker i en bunke och blanda med yoghurt, majonnäs, ketchup, senap och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till servering.

Tips

Sätt in en långpanna under gallret med kycklingbitarna så slipper du dropp i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-05

Hej Katarina! Till just detta recept ingår ej potatis, men den kan kokas eller ugnsstekas som tillbehör! Lycka till i köket!

Katarina

2019-11-04

Fick denna i en matkasse. Ska man ha potatisen som den är? Bara kokt?

Cecilia Hansson

2016-01-19

Jättegott å mättande, lätt att göra. Coleslaw kommer jag använda i sommar till grillningen. 2-åringen tyckte mycket om kycklingen.

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

(17)

Räktacos

(9)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 ägg
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 tsk oregano
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl panko ströbröd
  • Coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 2 rivna morötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Pankoströbröd gör kycklingen fantastiskt krispig!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägget lätt och tillsätt gräddfil, oregano och senap. Skär varje kycklinglår i två eller tre bitar. Salta och peppra kycklingen. Doppa i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  2. Lägg kycklingbitarna på ett galler och tillaga högt upp i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min. Servera med coleslaw.

Coleslaw:

  1. Lägg alla grönsaker i en bunke och blanda med yoghurt, majonnäs, ketchup, senap och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till servering.

Tips

Sätt in en långpanna under gallret med kycklingbitarna så slipper du dropp i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-05

Hej Katarina! Till just detta recept ingår ej potatis, men den kan kokas eller ugnsstekas som tillbehör! Lycka till i köket!

Katarina

2019-11-04

Fick denna i en matkasse. Ska man ha potatisen som den är? Bara kokt?

Cecilia Hansson

2016-01-19

Jättegott å mättande, lätt att göra. Coleslaw kommer jag använda i sommar till grillningen. 2-åringen tyckte mycket om kycklingen.

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

(17)

Räktacos

(9)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies