Fajitapaj

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 paprika, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 fajita kryddmix
  • 230 g pajdeg en förpackning
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl tacosås
  • 200 g riven ost
  • Pizzasallad
  • 500 g vitkål
  • 2 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • smaka ev av med lite socker eller honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingstrimlorna till fin färg.
  2. Tillsätt paprika, lök och faijtakrydda. Stek under omrörning någon minut till. Tryck ut pajdegen i en passande pajform och nagga hål med en gaffel.
  3. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa lätt ihop äggen med mjölk och crème fraiche. Fördela fajitafyllningen på pajen och skeda på tacosåsen.
  4. Häll över äggstanningen och dra med en gaffel i fyllningen så att äggstanningen rinner ner. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med pizzasallad.

Pizzasallad:

  1. Finstrimla vitkål och krama runt med salt. Låt stå minst 30 min. Krama ut vätskan som bildats och blanda kålen med olja, vintvinsvinäger och svartpeppar. Smaka ev av med lite socker eller honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Örtfrittata - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 paprika, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 fajita kryddmix
  • 230 g pajdeg en förpackning
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl tacosås
  • 200 g riven ost
  • Pizzasallad
  • 500 g vitkål
  • 2 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • smaka ev av med lite socker eller honung

Fajitapaj

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingstrimlorna till fin färg.
  2. Tillsätt paprika, lök och faijtakrydda. Stek under omrörning någon minut till. Tryck ut pajdegen i en passande pajform och nagga hål med en gaffel.
  3. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa lätt ihop äggen med mjölk och crème fraiche. Fördela fajitafyllningen på pajen och skeda på tacosåsen.
  4. Häll över äggstanningen och dra med en gaffel i fyllningen så att äggstanningen rinner ner. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med pizzasallad.

Pizzasallad:

  1. Finstrimla vitkål och krama runt med salt. Låt stå minst 30 min. Krama ut vätskan som bildats och blanda kålen med olja, vintvinsvinäger och svartpeppar. Smaka ev av med lite socker eller honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Örtfrittata - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies