Fajitakryddad fisk i ugn
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Fajitakryddad fisk i ugn

4.29 (7 betyg)

Fajitakryddad fisk som serveras med klassiska taco-tillbehör som tortillachips, tomat och gurka.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, saft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 28 g fajita kryddmix
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 150 g tortillachips
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg torsken i en form, salta och pressa över citronsaft. Rör ihop grädde, crème fraiche och fajitakrydda.

  2. 2

    Häll såsen över torsken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera torsken med ris, gurka, tomat och tortillachips.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka dubbel mängd av riset så att det räcker till morgondagens stekta ris.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar