För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fajitakryddad fisk i ugn

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Fajitakryddad fisk som serveras med klassiska taco-tillbehör som tortillachips, tomat och gurka.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g torskfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, saft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 28 g fajita kryddmix
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 150 g tortillachips

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg torsken i en form, salta och pressa över citronsaft. Rör ihop grädde, crème fraiche och fajitakrydda.
  2. Häll såsen över torsken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera torsken med ris, gurka, tomat och tortillachips.

Tips

Koka dubbel mängd av riset så att det räcker till morgondagens stekta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Samuel

2020-03-05

Trevlig rätt. Skulle jag ändra något skulle jag köpa ost med lite mer smak, och kanske minska lite på såsen. Fisken släppte rätt mycket vätska i ugnen.

Checkbox Coop

2019-07-03

Hej Therese, fisken ska vara tinad! Lycka till i köket hälsar Elsa, webbredaktör

Therese

2019-07-01

Ska fisken vara tinad innan eller kan den vara fryst?

Liknande recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(38)

Enkel fisksoppa

(34)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Fiskgryta med saffranscrème

(26)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(38)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(4)

Honey and mustard fisk i ugn

(21)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g torskfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, saft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 28 g fajita kryddmix
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 150 g tortillachips

Fajitakryddad fisk i ugn

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Fajitakryddad fisk som serveras med klassiska taco-tillbehör som tortillachips, tomat och gurka.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg torsken i en form, salta och pressa över citronsaft. Rör ihop grädde, crème fraiche och fajitakrydda.
  2. Häll såsen över torsken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera torsken med ris, gurka, tomat och tortillachips.

Tips

Koka dubbel mängd av riset så att det räcker till morgondagens stekta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Samuel

2020-03-05

Trevlig rätt. Skulle jag ändra något skulle jag köpa ost med lite mer smak, och kanske minska lite på såsen. Fisken släppte rätt mycket vätska i ugnen.

Checkbox Coop

2019-07-03

Hej Therese, fisken ska vara tinad! Lycka till i köket hälsar Elsa, webbredaktör

Therese

2019-07-01

Ska fisken vara tinad innan eller kan den vara fryst?

Liknande recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(38)

Enkel fisksoppa

(34)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Fiskgryta med saffranscrème

(26)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(38)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(4)

Honey and mustard fisk i ugn

(21)