Fajitakryddad fisk i ugn

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Fajitakryddad fisk som serveras med klassiska taco-tillbehör som tortillachips, tomat och gurka.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g torskfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, saft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 28 g fajita kryddmix
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 150 g tortillachips

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg torsken i en form, salta och pressa över citronsaft. Rör ihop grädde, crème fraiche och fajitakrydda.
  2. Häll såsen över torsken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera torsken med ris, gurka, tomat och tortillachips.

Tips

Koka dubbel mängd av riset så att det räcker till morgondagens stekta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-07-03

Hej Therese, fisken ska vara tinad! Lycka till i köket hälsar Elsa, webbredaktör

Therese

2019-07-01

Ska fisken vara tinad innan eller kan den vara fryst?

Liknande recept

Fiskgratäng med fetaost och dill

(12)

Laxfilé med romsås

(7)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(32)

Laxburgare med tsatsiki

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g torskfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, saft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 28 g fajita kryddmix
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 150 g tortillachips

Fajitakryddad fisk i ugn

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Fajitakryddad fisk som serveras med klassiska taco-tillbehör som tortillachips, tomat och gurka.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg torsken i en form, salta och pressa över citronsaft. Rör ihop grädde, crème fraiche och fajitakrydda.
  2. Häll såsen över torsken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera torsken med ris, gurka, tomat och tortillachips.

Tips

Koka dubbel mängd av riset så att det räcker till morgondagens stekta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-07-03

Hej Therese, fisken ska vara tinad! Lycka till i köket hälsar Elsa, webbredaktör

Therese

2019-07-01

Ska fisken vara tinad innan eller kan den vara fryst?

Liknande recept

Fiskgratäng med fetaost och dill

(12)

Laxfilé med romsås

(7)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(32)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies