Ernst julkryddiga köttbullar
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Ernst julkryddiga köttbullar

3.53 (15 betyg)

”Köttbullar av ren fläskfärs passar så bra till jul eftersom de blir otroligt saftiga!”

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

50 stycken
  • 1 kg fläskfärs eller blandfärs
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk muskovadosirap eller honung
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk malen vitpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk kumminfrön, malda
  • 0.5 tsk kanel
  • smör till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk, ägg, ströbröd och lök i en bunke. Låt svälla några minuter.

  2. 2

    Tillsätt färs, sirap och alla kryddorna. Rör varsamt om till en jämn smet. Forma färsen till små bollar med blöta händer.

  3. 3

    Lägg köttbullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min.

Vid servering:

  1. 1

    Stek köttbullarna i smör till fin färg runt om.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar