Entrecôte med svartrotsgratäng

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 krm peppar, till stekning
  • 2 krm salt, till stekning
  • Svartrotsgratäng:
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 skalade svartrötter, i 1 cm skivor
  • 3 skalade, skivade potatisar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 120 g fräst svamp, t ex kantareller

Gör så här

  1. Fräs purjon i fettet i en kastrull.
    Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.
    Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
    Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.
    Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten.
    Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per sida.
    Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Entrecôte med svartrotsgratäng
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 krm peppar, till stekning
  • 2 krm salt, till stekning
  • Svartrotsgratäng:
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 skalade svartrötter, i 1 cm skivor
  • 3 skalade, skivade potatisar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 120 g fräst svamp, t ex kantareller

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjon i fettet i en kastrull.
    Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.
    Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
    Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.
    Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten.
    Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per sida.
    Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!