
Entrecôte med svartrotsgratäng
Betyg (1-5):
En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g entrecôte, 1 skiva/portion
- 1 msk matfett till stekning
- 1 krm peppar, till stekning
- 2 krm salt, till stekning
- Svartrotsgratäng:
- 1 liten finstrimlad purjolök
- 1 msk smör eller margarin, till stekning
- 2 skalade svartrötter, i 1 cm skivor
- 3 skalade, skivade potatisar
- 1 dl vatten
- 0.5 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- 1 krm peppar
- 2 krm salt
- Tillbehör:
- 120 g fräst svamp, t ex kantareller
Gör så här
- Fräs purjon i fettet i en kastrull.
Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.
Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.
Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten.
Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter. - Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per
sida.
Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.
Entrecôte med svartrotsgratäng
Betyg (1-5):
En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs purjon i fettet i en kastrull.
Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.
Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.
Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten.
Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter. - Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per
sida.
Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!