För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Enkel rödvinssås

Betyg (1-5):
3.1 (10 betyg)

Passar till bäst till stekt nötkött men även till stekt kyckling.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 50 g schalottenlök i bitar
  • 100 g rotselleri i bitar
  • 2 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk råsocker
  • 0.5 msk majsena
  • 1 msk vatten
  • 25 g smör
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp smöret och fräs lök och selleri några minuter. Tillsätt vin, vatten, fond, vinäger och socker. Koka tills hälften av vätskan återstår, cirka 20 minuter.
  2. Sila och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Koka upp och red med majsena blandat med vatten. Låt koka några minuter.
  3. Tillsätt smöret, smaka av med peppar och eventuellt salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel tomatsoppa med grädde

(46)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Köttbullar med chèvre

(0)

Pasta med svampsås

(15)

Bakad potatis med skinkröra

(4)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Tandoorikyckling med ris

(22)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk smör
  • 50 g schalottenlök i bitar
  • 100 g rotselleri i bitar
  • 2 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk råsocker
  • 0.5 msk majsena
  • 1 msk vatten
  • 25 g smör
  • svartpeppar

Enkel rödvinssås

Betyg (1-5):
3.1 (10 betyg)

Passar till bäst till stekt nötkött men även till stekt kyckling.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smöret och fräs lök och selleri några minuter. Tillsätt vin, vatten, fond, vinäger och socker. Koka tills hälften av vätskan återstår, cirka 20 minuter.
  2. Sila och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Koka upp och red med majsena blandat med vatten. Låt koka några minuter.
  3. Tillsätt smöret, smaka av med peppar och eventuellt salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel tomatsoppa med grädde

(46)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Köttbullar med chèvre

(0)

Pasta med svampsås

(15)

Bakad potatis med skinkröra

(4)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Tandoorikyckling med ris

(22)