Enkel cheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Enkel och snabb cheesecake i glas med morotsmarmelad, färskost och grädde som toppas med crunch av knäckebröd. Smart och supergod dessert!

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finriv morötterna. Blanda morötter och citron med vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda med pumpakärnor, mandel och kardemumma. Stek smulet krispigt i smör, honung och salt i en stekpanna under omrörning, ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med grädde och vaniljsocker. Skeda upp lite marmelad i små glas och sedan ett lager färskostvisp. Toppa med crunchet och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Enkel cheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Enkel och snabb cheesecake i glas med morotsmarmelad, färskost och grädde som toppas med crunch av knäckebröd. Smart och supergod dessert!

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finriv morötterna. Blanda morötter och citron med vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda med pumpakärnor, mandel och kardemumma. Stek smulet krispigt i smör, honung och salt i en stekpanna under omrörning, ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med grädde och vaniljsocker. Skeda upp lite marmelad i små glas och sedan ett lager färskostvisp. Toppa med crunchet och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)