Enkel banankaka

Enkel banankaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(157)

Saftig banankaka som är perfekt om du har bananer som börjar bli bruna. Gott till kaffet eller ett glas mjölk!

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
  • 2 ägg
  • 2.25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 stora mogna bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält smör och mosade bananer.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
  3. Häll ner smeten i en smord och bröad brödform som rymmer 1 ½ liter. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Känn med en provsticka att mitten är färdiggräddad.

Tips

  1. Ät banankakan som den är eller sväng ihop en snabb och smaskig tårta med lemon curd. Dela kakan som en tårta så du får en underdel och en överdel. Bre på ett tjockt lager lemon curd och vispgrädde emellan. Lägg på kakans överdel och bre grädde över hela kakan. Garnera med hallon eller något annat bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marita

2021-05-08

Jag gjorde den med havremjölk och mjölkfritt margarin samt lade i 1 dl hackade valnötter i stora bitar samt 70% mörk choklad i bitar, blev supergott!

Nicke

2020-04-08

Bakar alltid utan smör. Blir alltid bra, o med mycket mindre kalorier

Lovisa

2020-01-26

Jag har i 1 tsk kanel också, då blir det 👌🏻

Amanda

2019-03-14

Hackade i choklad, MMM!♥

Emelie

2019-02-10

Min blev mycket finare i färg. Hade den inne i 50 min istället för 1 timme vilket gjorde kakan finare och lite mer mjuk.

Sofie

2019-02-09

God och lättbakad. En favorit här hemma( med 2 bakglada barn)

Bannan kaka

2019-02-02

Gooooooooooooott

Bigli

2018-07-22

God och lättbakad

Enkel banankaka
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 ägg
  • 2.25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 stora mogna bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Enkel banankaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(157)

Saftig banankaka som är perfekt om du har bananer som börjar bli bruna. Gott till kaffet eller ett glas mjölk!

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält smör och mosade bananer.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
  3. Häll ner smeten i en smord och bröad brödform som rymmer 1 ½ liter. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Känn med en provsticka att mitten är färdiggräddad.

Tips

  1. Ät banankakan som den är eller sväng ihop en snabb och smaskig tårta med lemon curd. Dela kakan som en tårta så du får en underdel och en överdel. Bre på ett tjockt lager lemon curd och vispgrädde emellan. Lägg på kakans överdel och bre grädde över hela kakan. Garnera med hallon eller något annat bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marita

2021-05-08

Jag gjorde den med havremjölk och mjölkfritt margarin samt lade i 1 dl hackade valnötter i stora bitar samt 70% mörk choklad i bitar, blev supergott!

Nicke

2020-04-08

Bakar alltid utan smör. Blir alltid bra, o med mycket mindre kalorier

Lovisa

2020-01-26

Jag har i 1 tsk kanel också, då blir det 👌🏻

Amanda

2019-03-14

Hackade i choklad, MMM!♥

Emelie

2019-02-10

Min blev mycket finare i färg. Hade den inne i 50 min istället för 1 timme vilket gjorde kakan finare och lite mer mjuk.

Sofie

2019-02-09

God och lättbakad. En favorit här hemma( med 2 bakglada barn)

Bannan kaka

2019-02-02

Gooooooooooooott

Bigli

2018-07-22

God och lättbakad