Energy bars

Betyg (1-5):
2.47 (15 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 msk ljus sirap eller honung
  • 5 dl havregryn
  • 5 hackade torkade aprikoser
  • 2 msk sultanrussin eller vanliga russin
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 msk pinjenötter eller rostade solrosfrön
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Mät upp smör eller margarin, socker och sirap i en kastrull. Sätt den på svag värme tills fett och socker smält. Blanda havregryn, aprikoser, russin, hackade nötter, pinjenötter, kanel och vetemjöl i en bunke. Häll över den smälta sockerblandningen och blanda väl.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form. Bred ut massan och pressa ner den ordentligt, glöm inte hörnen.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Tryck till blandningen igen och låt den svalna lite. Ta upp papperet med kakan och markera bitarna. Låt dem kallna och skär loss dem. Förvara i tät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2013-03-09

Hur mycket kcal är detta?

10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 msk ljus sirap eller honung
  • 5 dl havregryn
  • 5 hackade torkade aprikoser
  • 2 msk sultanrussin eller vanliga russin
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 msk pinjenötter eller rostade solrosfrön
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk vetemjöl

Energy bars

Betyg (1-5):
2.47 (15 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Mät upp smör eller margarin, socker och sirap i en kastrull. Sätt den på svag värme tills fett och socker smält. Blanda havregryn, aprikoser, russin, hackade nötter, pinjenötter, kanel och vetemjöl i en bunke. Häll över den smälta sockerblandningen och blanda väl.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form. Bred ut massan och pressa ner den ordentligt, glöm inte hörnen.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Tryck till blandningen igen och låt den svalna lite. Ta upp papperet med kakan och markera bitarna. Låt dem kallna och skär loss dem. Förvara i tät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2013-03-09

Hur mycket kcal är detta?

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies