Endives braisées - Bräserade endiver
  • Tid 75 min
  • Ugn 175º

Endives braisées - Bräserade endiver

0 (0 betyg)

Att bräsera är att steka med lite vätska, i det här receptet tillreds endiverna i vitt vin, smör och citron.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 8 endiver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl torrt vitt vin eller vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 0.5 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 3 msk smör
Till servering:
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 3 msk hackad kapris
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 80 g sardellfiléer
  • 4 skivor vitt bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ansa endiverna och skölj med under rinnande kallt vatten. Lägg dem tätt i en smord ugnsform. Salta, häll på vinet, smula över buljontärningen och klicka över smöret. Klipp till ett smörpapper efter formens innerkant. Smöra papperet och lägg det med smörsidan mot endiverna. Sätt in i 175º ugnsvärme och bräsera ca 1 timme. Blanda kapris, persilja och ägg försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Lägg sardellfileérna över ägghacket och servera med de bräserade endiverna och vittbröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar