Endives braisées - Bräserade endiver

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Att bräsera är att steka med lite vätska, i det här receptet tillreds endiverna i vitt vin, smör och citron.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 8 endiver
  • 1 dl torrt vitt vin eller vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 0.5 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 3 msk hackad kapris
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 krm peppar
  • 80 g sardellfiléer
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Ansa endiverna och skölj med under rinnande kallt vatten. Lägg dem tätt i en smord ugnsform. Salta, häll på vinet, smula över buljontärningen och klicka över smöret. Klipp till ett smörpapper efter formens innerkant. Smöra papperet och lägg det med smörsidan mot endiverna. Sätt in i 175º ugnsvärme och bräsera ca 1 timme. Blanda kapris, persilja och ägg försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Lägg sardellfileérna över ägghacket och servera med de bräserade endiverna och vittbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Lax med salsa verde

(0)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Laxpaj med potatis

(13)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 endiver
  • 1 dl torrt vitt vin eller vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 0.5 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 3 msk hackad kapris
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 krm peppar
  • 80 g sardellfiléer
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 krm salt

Endives braisées - Bräserade endiver

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Att bräsera är att steka med lite vätska, i det här receptet tillreds endiverna i vitt vin, smör och citron.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa endiverna och skölj med under rinnande kallt vatten. Lägg dem tätt i en smord ugnsform. Salta, häll på vinet, smula över buljontärningen och klicka över smöret. Klipp till ett smörpapper efter formens innerkant. Smöra papperet och lägg det med smörsidan mot endiverna. Sätt in i 175º ugnsvärme och bräsera ca 1 timme. Blanda kapris, persilja och ägg försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Lägg sardellfileérna över ägghacket och servera med de bräserade endiverna och vittbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Lax med salsa verde

(0)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Laxpaj med potatis

(13)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies