För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Elefantöra med gräddkokt vitkål

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Elefantöra är vanligtvis lövbiff eller utbankad biff, men nu har vi gjort en variant på denna 80-talsklassiker med kavlad färs. supergott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g vitkål
  • 2 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 200 g körsbärstomater
  • smör och olja, till stekning
  • 500 g nötfärs
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kålen i grova bitar och lägg i en kastrull med grädde. Låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 25 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  2. Stek tomaterna i olja på låg värme tills de är mjuka, krydda med salt och peppar.
  3. Forma färsen till 4 runda bollar. Kavla färsbollarna var för sig mellan två bakplåtspapper så att de blir supertunna. Dra bort ena pappret och krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp smör i en panna och stek färsplattorna hastigt på båda sidor. Servera med kålen och tomaterna.

Tips

Låt färsen va kvar på pappret det ligger på och vänd ner direkt i pannan, dra sedan loss pappret varsamt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2020-09-05

Över förväntan, jätte gott!

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(71)

Lökpaj med smördeg

(51)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(42)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g vitkål
  • 2 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 200 g körsbärstomater
  • smör och olja, till stekning
  • 500 g nötfärs
  • salt och svartpeppar

Elefantöra med gräddkokt vitkål

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Elefantöra är vanligtvis lövbiff eller utbankad biff, men nu har vi gjort en variant på denna 80-talsklassiker med kavlad färs. supergott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kålen i grova bitar och lägg i en kastrull med grädde. Låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 25 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  2. Stek tomaterna i olja på låg värme tills de är mjuka, krydda med salt och peppar.
  3. Forma färsen till 4 runda bollar. Kavla färsbollarna var för sig mellan två bakplåtspapper så att de blir supertunna. Dra bort ena pappret och krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp smör i en panna och stek färsplattorna hastigt på båda sidor. Servera med kålen och tomaterna.

Tips

Låt färsen va kvar på pappret det ligger på och vänd ner direkt i pannan, dra sedan loss pappret varsamt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2020-09-05

Över förväntan, jätte gott!

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(71)

Lökpaj med smördeg

(51)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(42)