Elefantöra med gräddkokt vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.65 (52 betyg)

Elefantöra är vanligtvis lövbiff eller utbankad biff, men nu har vi gjort en variant på denna 80-talsklassiker med kavlad färs. supergott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g vitkål
  • 2 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • salt och svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater
  • smör och olja, till stekning
  • 500 g nötfärs
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kålen i grova bitar och lägg i en kastrull med grädde. Låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 25 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  2. Stek tomaterna i olja på låg värme tills de är mjuka, krydda med salt och peppar.
  3. Forma färsen till 4 runda bollar. Kavla färsbollarna var för sig mellan två bakplåtspapper så att de blir supertunna. Dra bort ena pappret och krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp smör i en panna och stek färsplattorna hastigt på båda sidor. Servera med kålen och tomaterna.

Tips

Låt färsen va kvar på pappret det ligger på och vänd ner direkt i pannan, dra sedan loss pappret varsamt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-10-12

Väldigt gott, lade i en vitlöksklyfta och några basilikablad i tomaterna.

Sarah

2020-09-05

Över förväntan, jätte gott!

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(151)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(53)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g vitkål
  • 2 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • salt och svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater
  • smör och olja, till stekning
  • 500 g nötfärs
  • salt och svartpeppar

Elefantöra med gräddkokt vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.65 (52 betyg)

Elefantöra är vanligtvis lövbiff eller utbankad biff, men nu har vi gjort en variant på denna 80-talsklassiker med kavlad färs. supergott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kålen i grova bitar och lägg i en kastrull med grädde. Låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 25 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  2. Stek tomaterna i olja på låg värme tills de är mjuka, krydda med salt och peppar.
  3. Forma färsen till 4 runda bollar. Kavla färsbollarna var för sig mellan två bakplåtspapper så att de blir supertunna. Dra bort ena pappret och krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp smör i en panna och stek färsplattorna hastigt på båda sidor. Servera med kålen och tomaterna.

Tips

Låt färsen va kvar på pappret det ligger på och vänd ner direkt i pannan, dra sedan loss pappret varsamt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-10-12

Väldigt gott, lade i en vitlöksklyfta och några basilikablad i tomaterna.

Sarah

2020-09-05

Över förväntan, jätte gott!

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(151)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(53)