Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Pommes duchesse gjord på sötpotatis och lagrad ost, perfekt som tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 kg mjölig potatis
  • 600 g sötpotatis
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 äggulor
  • 200 g riven västerbottensost eller cheddarost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatis och sötpotatis. Skär potatisarna i mindre bitar. Koka tillsammans i saltat vatten tills de är mjuka. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med smör, äggulor, ost och salt.
  2. Klicka ut moset i en form. Grädda mitt i ugnen tills moset fått bruna toppar, 10–20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sallad - Lotta Lundgren

(4)

Inkokt lax med saffran - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(199)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(20)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(16)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(27)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(10)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg mjölig potatis
  • 600 g sötpotatis
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 äggulor
  • 200 g riven västerbottensost eller cheddarost
  • 1 tsk salt

Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Pommes duchesse gjord på sötpotatis och lagrad ost, perfekt som tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och sötpotatis. Skär potatisarna i mindre bitar. Koka tillsammans i saltat vatten tills de är mjuka. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med smör, äggulor, ost och salt.
  2. Klicka ut moset i en form. Grädda mitt i ugnen tills moset fått bruna toppar, 10–20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sallad - Lotta Lundgren

(4)

Inkokt lax med saffran - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(199)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(20)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(16)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(27)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies