För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Pommes duchesse gjord på sötpotatis och lagrad ost, perfekt som tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg mjölig potatis
  • 600 g sötpotatis
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 äggulor
  • 200 g riven Västerbottensost eller cheddarost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatis och sötpotatis. Skär potatisarna i mindre bitar. Koka tillsammans i saltat vatten tills de är mjuka. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med smör, äggulor, ost och salt.
  2. Klicka ut moset i en form. Grädda mitt i ugnen tills moset fått bruna toppar, 10–20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sallad - Lotta Lundgren

(8)

Inkokt lax med saffran - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(205)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(18)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(11)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg mjölig potatis
  • 600 g sötpotatis
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 äggulor
  • 200 g riven Västerbottensost eller cheddarost
  • 1 tsk salt

Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Pommes duchesse gjord på sötpotatis och lagrad ost, perfekt som tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och sötpotatis. Skär potatisarna i mindre bitar. Koka tillsammans i saltat vatten tills de är mjuka. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med smör, äggulor, ost och salt.
  2. Klicka ut moset i en form. Grädda mitt i ugnen tills moset fått bruna toppar, 10–20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sallad - Lotta Lundgren

(8)

Inkokt lax med saffran - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(205)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(18)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(11)