För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Dubbla pepparkakor med pistagekräm och choklad

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

Kryddiga kakor med smörig söt pistagekräm och ett riktigt mörkt intensivt chokladtäcke.

Tillagningstid: 40 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 pepparkakor
  • 150 g mörk choklad 70%
  • Pistagekräm:
  • 50 g osaltade, skalade pistagenötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 krm grön karamellfärg

Gör så här

  1. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
  2. Vispa smör och florsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt pistagemjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg. Vispa till jämn färg.
  3. Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och täck med den andra hälften. Ställ kakorna i kylen.
  4. Smält choklad i mikro eller i vattenbad. Rör om och låt svalna.
  5. Doppa kakorna till hälften i den smälta chokladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabelle

2015-12-09

Gjorde dessa till fredagsfikat och de var mycket uppskattade.

Elin

2014-03-06

Jag gjorde dessa till jul och de var supergoda flera veckor efteråt. Ingen risk att de blir mjuka. Förvarade dem i kylen.

annkristin

2013-12-08

man kan ha krämen bredvid och bre på direkt när man ska äta och chokladen kan man hoppa över

Ingrid

2013-11-30

Jag funderar på att testa det här receptet. Om vi inte blir så många tänkte jag frysa ner överbliven kräm, som jag sedan tinar och brer på strax innan servering. På grund av äggulan känner jag mig osäker på hur länge den håller sig i kylskåpet.

Checkbox Coop

2013-11-26

@Anna Det går att göra dem i i förväg, dock blir kakorna inte krispiga då utan mjuka. Förvara i en sval dvs inte för kallt (kylskåp) inte för varmt rumstemperatur.

Anna

2013-11-25

Kan man göra dessa två dagar i förväg utan att de blir dåliga, och hur ska amn då förvara dem?

Liknande recept

Chokladfudge med valnötter

(4)

Mandel- och pistagekrokant

(17)

Moussetårta tricolor

(65)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(22)

Choklad- och jordgubbstårta

(39)

Rickards kärleksmums

(12)

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

(34)

Chokladfudge med jordnötter

(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 30 pepparkakor
  • 150 g mörk choklad 70%
  • Pistagekräm:
  • 50 g osaltade, skalade pistagenötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 krm grön karamellfärg

Dubbla pepparkakor med pistagekräm och choklad

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

Kryddiga kakor med smörig söt pistagekräm och ett riktigt mörkt intensivt chokladtäcke.

Tillagningstid: 40 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
  2. Vispa smör och florsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt pistagemjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg. Vispa till jämn färg.
  3. Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och täck med den andra hälften. Ställ kakorna i kylen.
  4. Smält choklad i mikro eller i vattenbad. Rör om och låt svalna.
  5. Doppa kakorna till hälften i den smälta chokladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabelle

2015-12-09

Gjorde dessa till fredagsfikat och de var mycket uppskattade.

Elin

2014-03-06

Jag gjorde dessa till jul och de var supergoda flera veckor efteråt. Ingen risk att de blir mjuka. Förvarade dem i kylen.

annkristin

2013-12-08

man kan ha krämen bredvid och bre på direkt när man ska äta och chokladen kan man hoppa över

Ingrid

2013-11-30

Jag funderar på att testa det här receptet. Om vi inte blir så många tänkte jag frysa ner överbliven kräm, som jag sedan tinar och brer på strax innan servering. På grund av äggulan känner jag mig osäker på hur länge den håller sig i kylskåpet.

Checkbox Coop

2013-11-26

@Anna Det går att göra dem i i förväg, dock blir kakorna inte krispiga då utan mjuka. Förvara i en sval dvs inte för kallt (kylskåp) inte för varmt rumstemperatur.

Anna

2013-11-25

Kan man göra dessa två dagar i förväg utan att de blir dåliga, och hur ska amn då förvara dem?

Liknande recept

Chokladfudge med valnötter

(4)

Mandel- och pistagekrokant

(17)

Moussetårta tricolor

(65)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(22)

Choklad- och jordgubbstårta

(39)

Rickards kärleksmums

(12)

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

(34)

Chokladfudge med jordnötter

(13)