Dubbla havreflarn med äpple och kanel

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Små söta kakor med fyllning av färskast smaksatt med honung, kanel och äpple.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 100 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tunt skivat äpple

Gör så här

  1. Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Klicka ut 1 tsk till varje kaka på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest, kakorna flyter ut i ugnen. Grädda kakorna tills de fått gyllene färg, 6-7 minuter.
  2. Blanda färskost, honung och kanel. Fördela blandningen på hälften av kakorna, toppa med en bit äpple och lägg en till kaka ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2012-08-02

Jättegoda kakor, en fröjd för smaklökarna! Dock så tror jag att min tesked var för stor då de flöt ut väldigt mycket, men då fick jag istället stora kakor. :) Väldigt enkla att göra också! Rekommenderas stark!

Anna-Lena Bellberg

2012-06-13

Snabbaste, lättaste och godaste kakor jag gjort på länge. Bjöd båda klasserna 2 på dessa kakor sista dagen för terminen och de tyckte att det var de GODASTE kakor de ätit! Mums!

Liknande recept

Ginger beer symfoni

(18)

Fläderbål med grape och jordgubbe

(19)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Annas pepparkakor

(43)

Hemavans äppelkaka

(161)

Vattenmelonsoppa

(0)

Varm glöggkryddad äppeldryck

(0)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 100 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tunt skivat äpple

Dubbla havreflarn med äpple och kanel

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Små söta kakor med fyllning av färskast smaksatt med honung, kanel och äpple.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Klicka ut 1 tsk till varje kaka på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest, kakorna flyter ut i ugnen. Grädda kakorna tills de fått gyllene färg, 6-7 minuter.
  2. Blanda färskost, honung och kanel. Fördela blandningen på hälften av kakorna, toppa med en bit äpple och lägg en till kaka ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2012-08-02

Jättegoda kakor, en fröjd för smaklökarna! Dock så tror jag att min tesked var för stor då de flöt ut väldigt mycket, men då fick jag istället stora kakor. :) Väldigt enkla att göra också! Rekommenderas stark!

Anna-Lena Bellberg

2012-06-13

Snabbaste, lättaste och godaste kakor jag gjort på länge. Bjöd båda klasserna 2 på dessa kakor sista dagen för terminen och de tyckte att det var de GODASTE kakor de ätit! Mums!

Liknande recept

Ginger beer symfoni

(18)

Fläderbål med grape och jordgubbe

(19)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Annas pepparkakor

(43)

Hemavans äppelkaka

(161)

Vattenmelonsoppa

(0)

Varm glöggkryddad äppeldryck

(0)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies