Drömdessert med citroncurd och vit choklad

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

En söt, god och gul dessert som passar utmärkt till påsk.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Chokladmaränger:
  • 3 ägg, endast vitan (100 g)
  • 2 dl socker (200 g)
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 2 msk siktad kakao (20 g)
  • Citroncurd:
  • 0.75 dl citronsaft (75 g)
  • 1.5 dl socker (150 g)
  • 100 g smör ( ca 1 dl)
  • 3 ägg (150 g)
  • 100 g finhackad vit choklad
  • Till servering:
  • 12 drömmar, eller annan spröd kaka

Gör så här

  1. Vispa äggvita, socker och citronsaft till en fast smet och vänd ned den siktade kakaon.
  2. Spritsa, eller klicka med sked, små bollar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen cirka 1 timme.
  3. Blanda citronsaft, socker, smör och ägg i en kastrull. Värm försiktigt under konstant vispning.
  4. Sila blandningen genom finmaskig sil över den vita chokladen, ställ in i kylskåp och låt svalna.
  5. Fördela drömmarna i glas. Klicka citroncurden ovanpå och servera med chokladmarängerna.

Servering

12 Drömmar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-03

När du har ägg på värme är det lätt att den koagulerar, blir då små klumpar. Silar du så får du inte med dessa om det skulle skett dvs.

Johanna

2012-04-03

Varför ska curden silas? Och varför över den vita chokladen? Kan man inte bara röra ner chokladen i curden när man tagit den av spisen? Någon som är duktig på detta och kan hjälpa mig med svar?

Liknande recept

Pösomelett med apelsin

(0)

Zuleikatårta

(32)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(5)

Gammelmormors äppelmoskaka

(4)

Rabarbercurd med mascarponekräm

(72)
10 st
  • Chokladmaränger:
  • 3 ägg, endast vitan (100 g)
  • 2 dl socker (200 g)
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 2 msk siktad kakao (20 g)
  • Citroncurd:
  • 0.75 dl citronsaft (75 g)
  • 1.5 dl socker (150 g)
  • 100 g smör ( ca 1 dl)
  • 3 ägg (150 g)
  • 100 g finhackad vit choklad
  • Till servering:
  • 12 drömmar, eller annan spröd kaka

Drömdessert med citroncurd och vit choklad

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

En söt, god och gul dessert som passar utmärkt till påsk.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvita, socker och citronsaft till en fast smet och vänd ned den siktade kakaon.
  2. Spritsa, eller klicka med sked, små bollar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen cirka 1 timme.
  3. Blanda citronsaft, socker, smör och ägg i en kastrull. Värm försiktigt under konstant vispning.
  4. Sila blandningen genom finmaskig sil över den vita chokladen, ställ in i kylskåp och låt svalna.
  5. Fördela drömmarna i glas. Klicka citroncurden ovanpå och servera med chokladmarängerna.

Servering

12 Drömmar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-03

När du har ägg på värme är det lätt att den koagulerar, blir då små klumpar. Silar du så får du inte med dessa om det skulle skett dvs.

Johanna

2012-04-03

Varför ska curden silas? Och varför över den vita chokladen? Kan man inte bara röra ner chokladen i curden när man tagit den av spisen? Någon som är duktig på detta och kan hjälpa mig med svar?

Liknande recept

Pösomelett med apelsin

(0)

Zuleikatårta

(32)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(5)

Gammelmormors äppelmoskaka

(4)

Rabarbercurd med mascarponekräm

(72)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies