Draculaswiss

Draculaswiss

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 liter lakritsglass
  • 420 g avrunna persikor
  • 2 dl vispgrädde
  • Topping:
  • 1 msk lakritssås
  • 4 lakristråttor
  • 1 msk silverkulor
  • Marängben:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 msk socker
  • 2 msk siktat florsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 spritspåse

Gör så här

  1. Vispa grädden och skär ev persikohalvor i mindre bitar. Varva alla ingredienserna på ett stort fat och servera omedelbart med marängben och topping.

Marängben

  1. Vispa äggvitor och 1,5 msk socker till hårt skum. Tillsätt det siktade florsockret och 1,5 dl socker i skummet och vänd ner försiktigt.
  2. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut marängben på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Päronkaka med kolasås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Draculaswiss
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 liter lakritsglass
  • 420 g avrunna persikor
  • 2 dl vispgrädde
  • Topping:
  • 1 msk lakritssås
  • 4 lakristråttor
  • 1 msk silverkulor
  • Marängben:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 msk socker
  • 2 msk siktat florsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 spritspåse

Draculaswiss

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden och skär ev persikohalvor i mindre bitar. Varva alla ingredienserna på ett stort fat och servera omedelbart med marängben och topping.

Marängben

  1. Vispa äggvitor och 1,5 msk socker till hårt skum. Tillsätt det siktade florsockret och 1,5 dl socker i skummet och vänd ner försiktigt.
  2. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut marängben på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Päronkaka med kolasås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)