Dinkelspolar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Små portionsbröd som passar till frukosten såväl som till kvällssoppan.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:250º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk valnöts- eller rapsolja
  • 5 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Häll vattnet i en bunke eller i blandarskålen till köksmaskinen. Häll i oljan och nästan allt mjölet, smula i jästen. Knåda degen rejält tills den är smidig och släpper skålens kant, ca 10 minuter. Tillsätt saltet efter halva tiden. Jäs degen övertäckt ca 2 timmar, gärna lite längre.
  2. Ta upp den på mjölat bakbord, rulla till längder och skär varje längd i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en liten spole 6-7 cm lång. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs övertäckta ca 30 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen och sätt in en liten tom ugnsform i botten. Häll snabbt ett par dl kallt vatten i ugnsformen så att det bildas ånga. Sätt genast in bullarna i mitten av ugnen.
  4. Grädda tills de är ljusbruna, ca 10 minuter. Låt kallna på galler utan bakduk.

Tips

Bullarna är godast dagsfärska, men går bra att frysa, tina och sedan sprödvärma.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brytbröd med frön

(20)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Grova rågfrallor

(19)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Grov dinkellimpa

(124)

Dinkelscones

(7)

Julknäcke med vallmofrön

(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk valnöts- eller rapsolja
  • 5 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 1 tsk havssalt

Dinkelspolar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Små portionsbröd som passar till frukosten såväl som till kvällssoppan.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:250º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vattnet i en bunke eller i blandarskålen till köksmaskinen. Häll i oljan och nästan allt mjölet, smula i jästen. Knåda degen rejält tills den är smidig och släpper skålens kant, ca 10 minuter. Tillsätt saltet efter halva tiden. Jäs degen övertäckt ca 2 timmar, gärna lite längre.
  2. Ta upp den på mjölat bakbord, rulla till längder och skär varje längd i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en liten spole 6-7 cm lång. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs övertäckta ca 30 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen och sätt in en liten tom ugnsform i botten. Häll snabbt ett par dl kallt vatten i ugnsformen så att det bildas ånga. Sätt genast in bullarna i mitten av ugnen.
  4. Grädda tills de är ljusbruna, ca 10 minuter. Låt kallna på galler utan bakduk.

Tips

Bullarna är godast dagsfärska, men går bra att frysa, tina och sedan sprödvärma.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brytbröd med frön

(20)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Grova rågfrallor

(19)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Grov dinkellimpa

(124)

Dinkelscones

(7)

Julknäcke med vallmofrön

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies