
Dinkelpepparnötter
Betyg (1-5):
Riktigt små kakor med smak av ingefära, kardemumma, kryddnejlika och kanel.
Tillagningstid: 2 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
120 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g smör eller maragrin
- 1 dl socker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1.5 tsk malen kanel
- 1.5 tsk malen ingefära
- 1.5 tsk malda kryddnejlikor
- 1.5 tsk malen eller finstött kardemumma
- 1 tsk bikarbonat
- 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
Gör så här
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en skål. Blanda sedan i sirap och kryddor, sist bikarbonat och mjöl. Arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedare.
- Låt degen vila i en plastpåse i kylskåp, några timmar eller över natten.
- Rulla degen till längder, skär dem i hasselnötsstora bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper, ca 40 per plåt.
- Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Liknande recept
Dinkelpepparnötter
Betyg (1-5):
Riktigt små kakor med smak av ingefära, kardemumma, kryddnejlika och kanel.
Tillagningstid: 2 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
120 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en skål. Blanda sedan i sirap och kryddor, sist bikarbonat och mjöl. Arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedare.
- Låt degen vila i en plastpåse i kylskåp, några timmar eller över natten.
- Rulla degen till längder, skär dem i hasselnötsstora bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper, ca 40 per plåt.
- Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!