För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Dinkelpepparnötter

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Riktigt små kakor med smak av ingefära, kardemumma, kryddnejlika och kanel.

Tillagningstid: 2 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
120 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör eller maragrin
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 1.5 tsk malda kryddnejlikor
  • 1.5 tsk malen eller finstött kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en skål. Blanda sedan i sirap och kryddor, sist bikarbonat och mjöl. Arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedare.
  2. Låt degen vila i en plastpåse i kylskåp, några timmar eller över natten.
  3. Rulla degen till längder, skär dem i hasselnötsstora bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper, ca 40 per plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokostoppar med russin och nötter

(1)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)

Lussebullar med kvarg

(116)

Niklas Saffranspannkaka

(11)

Saffranspannkaka

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g smör eller maragrin
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 1.5 tsk malda kryddnejlikor
  • 1.5 tsk malen eller finstött kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

Dinkelpepparnötter

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Riktigt små kakor med smak av ingefära, kardemumma, kryddnejlika och kanel.

Tillagningstid: 2 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
120 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en skål. Blanda sedan i sirap och kryddor, sist bikarbonat och mjöl. Arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedare.
  2. Låt degen vila i en plastpåse i kylskåp, några timmar eller över natten.
  3. Rulla degen till längder, skär dem i hasselnötsstora bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper, ca 40 per plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokostoppar med russin och nötter

(1)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)

Lussebullar med kvarg

(116)

Niklas Saffranspannkaka

(11)

Saffranspannkaka

(12)