Dinkelfläta med tranbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1.5 tim jäsning + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 dl torkade tranbär
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 dl linfrön
  • 1 liter dinkelsikt + 1 dl till utbakning
  • olja till formen
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke med vatten. Rör tills jästen lösts upp. Rör ner salt, tranbär, vetegroddar och linfrön.
  2. Arbeta in dinkelsikt lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i degblandare.
  3. Lägg bakduk på bunken och låt jäsa 1 tim i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175°.
  4. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och mjöla även in händerna. Dela degen i 3 bitar och forma dem avlånga utan att knåda degen. Den ska vara kladdig inuti så arbeta inte in mer mjöl.
  5. Fläta ihop degbitarna. Lägg över brödet i en oljad bakform som rymmer 2 liter. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Energikick

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Quinoagröt med tropisk topping

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Marmelad grundrecept

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 dl torkade tranbär
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 dl linfrön
  • 1 liter dinkelsikt + 1 dl till utbakning
  • olja till formen
  • 2 tsk salt

Dinkelfläta med tranbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1.5 tim jäsning + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke med vatten. Rör tills jästen lösts upp. Rör ner salt, tranbär, vetegroddar och linfrön.
  2. Arbeta in dinkelsikt lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i degblandare.
  3. Lägg bakduk på bunken och låt jäsa 1 tim i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175°.
  4. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och mjöla även in händerna. Dela degen i 3 bitar och forma dem avlånga utan att knåda degen. Den ska vara kladdig inuti så arbeta inte in mer mjöl.
  5. Fläta ihop degbitarna. Lägg över brödet i en oljad bakform som rymmer 2 liter. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Energikick

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Quinoagröt med tropisk topping

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Marmelad grundrecept

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)