Dinkelfläta med tranbär

Betyg (1-5):
2.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1.5 tim jäsning + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 dl torkade tranbär
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 dl linfrön
  • 1 liter dinkelsikt + 1 dl till utbakning
  • olja till formen
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke med vatten. Rör tills jästen lösts upp. Rör ner salt, tranbär, vetegroddar och linfrön.
  2. Arbeta in dinkelsikt lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i degblandare.
  3. Lägg bakduk på bunken och låt jäsa 1 tim i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175°.
  4. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och mjöla även in händerna. Dela degen i 3 bitar och forma dem avlånga utan att knåda degen. Den ska vara kladdig inuti så arbeta inte in mer mjöl.
  5. Fläta ihop degbitarna. Lägg över brödet i en oljad bakform som rymmer 2 liter. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grundrecept marmelad

(8)

Kalkonsmörgås med äpple och skott

(1)

Baguette med yoghurt

(25)

Citronmarmelad

(15)

Tekakor med havre

(22)

Smoothietallrik

(6)

Morotsbullar

(57)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 dl torkade tranbär
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 dl linfrön
  • 1 liter dinkelsikt + 1 dl till utbakning
  • olja till formen
  • 2 tsk salt

Dinkelfläta med tranbär

Betyg (1-5):
2.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1.5 tim jäsning + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke med vatten. Rör tills jästen lösts upp. Rör ner salt, tranbär, vetegroddar och linfrön.
  2. Arbeta in dinkelsikt lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i degblandare.
  3. Lägg bakduk på bunken och låt jäsa 1 tim i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175°.
  4. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och mjöla även in händerna. Dela degen i 3 bitar och forma dem avlånga utan att knåda degen. Den ska vara kladdig inuti så arbeta inte in mer mjöl.
  5. Fläta ihop degbitarna. Lägg över brödet i en oljad bakform som rymmer 2 liter. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grundrecept marmelad

(8)

Kalkonsmörgås med äpple och skott

(1)

Baguette med yoghurt

(25)

Citronmarmelad

(15)

Tekakor med havre

(22)

Smoothietallrik

(6)

Morotsbullar

(57)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies