Dansk marsipan- och jordgubbstårta

Betyg (1-5):
2.96 (25 betyg)

En tårta med mördegsbotten, fylld med marsipan och toppad med vaniljkräm och jordgubbar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mördeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 100 g riven marsipan eller mandelmassa
  • 1 ägg, endast gulan
  • 100 g smält mörk choklad
  • Vaniljkräm:
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg, endast gulan
  • 2 msk majsena
  • 1 msk socker
  • 1 urskrapade frön från vaniljstång
  • Garnering:
  • 1 liter jordgubbar

Gör så här

  1. Rör ihop mördegen och lägg den i en plastpåse i kylskåpet i ca 30 minuter. Degen blir då lättare att kavla.
  2. Rör smör och socker tillsammans med marsipan eller mandelmassa och ägg. Kavla ut mördegen och lägg den i en smord springform. Bred fyllningen över och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen i ett vattenbad. Pensla kakan med chokladen.

Vaniljkräm

  1. Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat. Koka absolut inte, då koagulerar äggulorna.
  2. Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen. Bred vaniljkrämen över chokladtäcket när detta stelnat.
  3. Garnera tårtan med rikligt med jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)
16 st
  • Mördeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 100 g riven marsipan eller mandelmassa
  • 1 ägg, endast gulan
  • 100 g smält mörk choklad
  • Vaniljkräm:
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg, endast gulan
  • 2 msk majsena
  • 1 msk socker
  • 1 urskrapade frön från vaniljstång
  • Garnering:
  • 1 liter jordgubbar

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

Betyg (1-5):
2.96 (25 betyg)

En tårta med mördegsbotten, fylld med marsipan och toppad med vaniljkräm och jordgubbar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop mördegen och lägg den i en plastpåse i kylskåpet i ca 30 minuter. Degen blir då lättare att kavla.
  2. Rör smör och socker tillsammans med marsipan eller mandelmassa och ägg. Kavla ut mördegen och lägg den i en smord springform. Bred fyllningen över och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen i ett vattenbad. Pensla kakan med chokladen.

Vaniljkräm

  1. Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat. Koka absolut inte, då koagulerar äggulorna.
  2. Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen. Bred vaniljkrämen över chokladtäcket när detta stelnat.
  3. Garnera tårtan med rikligt med jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies