
Danielles ansjovisrulle
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 25 g smör till plåten
- 3 äggvitor
- 50 g smör
- 2 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 äggulor
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- spad från 1 burk ansjovis
- 0.5 tsk salt
- Fyllning:
- 25 g smör
- 2 skivade gula lökar
- 125 g hackade ansjovisfiléer, 1 burk
- 1 dl hackad färsk persilja
- 1 hackad gräslök (spara ev till garnering)
- 3 dl + 1 dl riven ost
- Till servering:
- rädisa
- gräslök
- knäckebröd
Gör så här
- Smöra ett bakplåtspapper
ordentligt och lägg det i en långpanna.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Smält smöret i en kastrull, häll ner grädde och mjölk och ta av från värmen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Slå mjölkblandningen över mjölet. - Tillsätt äggulorna och rör till en jämn smet. Salta, peppra och häll i spadet från ansjovisen. Vänd ner äggvitorna och häll smeten i långpannan. Grädda i ugn i 20 minuter.
- Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd på alltihop. Dra av det övre pappret.
- Värm smör i en stekpanna och stek löken mjuk. Fördela lök, ansjovis, persilja och 2 deciliter riven ost över omeletten. Rulla ihop från långsidan och strö resten av osten över rullen.
- Ställ in ansjovisrullen i ugnen precis innan servering tills osten smält och rullen är varm.
Tips

pensla pappret med kallt vatten, så går det lätt att dra av.
Liknande recept
Danielles ansjovisrulle
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smöra ett bakplåtspapper
ordentligt och lägg det i en långpanna.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Smält smöret i en kastrull, häll ner grädde och mjölk och ta av från värmen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Slå mjölkblandningen över mjölet. - Tillsätt äggulorna och rör till en jämn smet. Salta, peppra och häll i spadet från ansjovisen. Vänd ner äggvitorna och häll smeten i långpannan. Grädda i ugn i 20 minuter.
- Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd på alltihop. Dra av det övre pappret.
- Värm smör i en stekpanna och stek löken mjuk. Fördela lök, ansjovis, persilja och 2 deciliter riven ost över omeletten. Rulla ihop från långsidan och strö resten av osten över rullen.
- Ställ in ansjovisrullen i ugnen precis innan servering tills osten smält och rullen är varm.
Tips

pensla pappret med kallt vatten, så går det lätt att dra av.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-04-16
Håller fullständigt med. Har själv gjort den i stället för janssons frestelse till jul.
2012-06-23
Kanonbra recept! Många lovord av gästerna.
2012-06-22
Gjorde detta på midsommarafton och bjöd mina gäster alla var mer än nöjda så nu måste jag skriva ut och ge alla receptet för det var verkligen mersmak
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Irén Johansson
2014-04-16
Håller fullständigt med. Har själv gjort den i stället för janssons frestelse till jul.
Sabine
2012-06-23
Kanonbra recept! Många lovord av gästerna.
Christine Lindmark
2012-06-22
Gjorde detta på midsommarafton och bjöd mina gäster alla var mer än nöjda så nu måste jag skriva ut och ge alla receptet för det var verkligen mersmak