För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Danielles ansjovisrulle

Betyg (1-5):
3.71 (17 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g smör till plåten
  • 3 äggvitor
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 äggulor
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • spad från 1 burk ansjovis
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 2 skivade gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer, 1 burk
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 hackad gräslök (spara ev till garnering)
  • 3 dl + 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • rädisa
  • gräslök
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Smöra ett bakplåtspapper ordentligt och lägg det i en långpanna. <br>Vispa äggvitorna till hårt skum.<br> Smält smöret i en kastrull, häll ner grädde och mjölk och ta av från värmen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Slå mjölkblandningen över mjölet.
  2. Tillsätt äggulorna och rör till en jämn smet. Salta, peppra och häll i spadet från ansjovisen. Vänd ner äggvitorna och häll smeten i långpannan. Grädda i ugn i 20 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd på alltihop. Dra av det övre pappret.
  4. Värm smör i en stekpanna och stek löken mjuk. Fördela lök, ansjovis, persilja och 2 deciliter riven ost över omeletten. Rulla ihop från långsidan och strö resten av osten över rullen.
  5. Ställ in ansjovisrullen i ugnen precis innan servering tills osten smält och rullen är varm.

Tips

pensla pappret med kallt vatten, så går det lätt att dra av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irén Johansson

2014-04-16

Håller fullständigt med. Har själv gjort den i stället för janssons frestelse till jul.

Sabine

2012-06-23

Kanonbra recept! Många lovord av gästerna.

Christine Lindmark

2012-06-22

Gjorde detta på midsommarafton och bjöd mina gäster alla var mer än nöjda så nu måste jag skriva ut och ge alla receptet för det var verkligen mersmak

Liknande recept

Brötchen med lax och färskost

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Enkla gravlaxbakelser

(10)

Mirinmarinerad lax

(8)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 25 g smör till plåten
  • 3 äggvitor
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 äggulor
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • spad från 1 burk ansjovis
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 2 skivade gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer, 1 burk
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 hackad gräslök (spara ev till garnering)
  • 3 dl + 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • rädisa
  • gräslök
  • knäckebröd

Danielles ansjovisrulle

Betyg (1-5):
3.71 (17 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra ett bakplåtspapper ordentligt och lägg det i en långpanna. <br>Vispa äggvitorna till hårt skum.<br> Smält smöret i en kastrull, häll ner grädde och mjölk och ta av från värmen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Slå mjölkblandningen över mjölet.
  2. Tillsätt äggulorna och rör till en jämn smet. Salta, peppra och häll i spadet från ansjovisen. Vänd ner äggvitorna och häll smeten i långpannan. Grädda i ugn i 20 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd på alltihop. Dra av det övre pappret.
  4. Värm smör i en stekpanna och stek löken mjuk. Fördela lök, ansjovis, persilja och 2 deciliter riven ost över omeletten. Rulla ihop från långsidan och strö resten av osten över rullen.
  5. Ställ in ansjovisrullen i ugnen precis innan servering tills osten smält och rullen är varm.

Tips

pensla pappret med kallt vatten, så går det lätt att dra av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irén Johansson

2014-04-16

Håller fullständigt med. Har själv gjort den i stället för janssons frestelse till jul.

Sabine

2012-06-23

Kanonbra recept! Många lovord av gästerna.

Christine Lindmark

2012-06-22

Gjorde detta på midsommarafton och bjöd mina gäster alla var mer än nöjda så nu måste jag skriva ut och ge alla receptet för det var verkligen mersmak

Liknande recept

Brötchen med lax och färskost

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Enkla gravlaxbakelser

(10)

Mirinmarinerad lax

(8)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)