Dalkullans smultronkorg

Betyg (1-5):
3.57 (14 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 50 g smör
  • 0.75 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 50 g grovhackade pumpakärnor
  • 100 g mjölkchoklad
  • Fyllning:
  • 200 g cream cheese
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk socker (beroende på hur sött dessertvinet är)
  • 1 vaniljstång, frön av
  • 0.5 dl valfritt dessertvin, eventuellt
  • 3 dl färska smultron eller andra bär
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och tillsätt socker, sirap, mjöl, mjölk och pumpakärnor. Rör om och låt smeten koka upp under omrörning.
  2. Klicka ut smeten glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen tills flarnen fått fin färg och slutat bubbla, 4–5 minuter.
  3. Låt flarnen svalna något innan de lossas. Flytta över dem försiktigt på ett upp- och nervänt snapsglas eller liknande. Låt svalna tills de stelnat helt.
  4. Smält chokladen i vattenbad och ringla ner den på insidan av korgarna. Låt svalna.

Fyllning

  1. Vispa alla ingredienser till fyllningen till en fluffig kräm. Rör försiktigt ner 2 deciliter av smultronen i fyllningen och fyll korgarna. Toppa med smultron och citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2012-07-24

Jag gjorde receptet enligt ändringen med sockret och det gick bra. Mitt tips är att lägga flarnen i en mimimuffinsform för att få skålar av dem, det tyckte jag var enklast. Stadigare i momentet med att fylla med choklad och crème! Jag tänkte även servera dem i det för enkelhetens skull, men det är ju naturligtvis valfritt! Med vänlig hälsning, Terese

Katarina

2012-06-26

Nu funkar det finfint!

Britta/Webbredaktör

2012-06-25

Det ska vara 0,75 dl socker.

Sabine

2012-06-23

Samma här. Måste vara fel på receptet. Vi åt smulorna till cremen. Det fungerade inte heller med mer tillsatt mjöl.

Maya

2012-06-22

Prövade 3ggr men det blev inget av det,, håller inte ihop,, gjorde korgar på ett annat recept ist.. tråkigt,, måste va nå galet på receptet,,, synd på sån frestande bild :/

Leila

2012-06-21

Neej. Nu ger jag upp. Har provat 2ggr och var jättenoga med måtten men det blev bara smulor! Det ser ju så läckert ut och hade tänkt bjuda detta på midsommarafton. Jag undrar också om det kanske ska vara mer mjöl.

Katarina

2012-06-21

Måste vara fel på receptet. Blev bara smulor, smeten orkade inte hålla smöret. Ska det vara mer mjöl?

Viktoria Lusth

2012-06-21

Det här receptet funka inte alls för mig, Flarnen band inte ihop det minsta! Goda smulor om inte annat.

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärscocotter

(18)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 50 g smör
  • 0.75 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 50 g grovhackade pumpakärnor
  • 100 g mjölkchoklad
  • Fyllning:
  • 200 g cream cheese
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk socker (beroende på hur sött dessertvinet är)
  • 1 vaniljstång, frön av
  • 0.5 dl valfritt dessertvin, eventuellt
  • 3 dl färska smultron eller andra bär
  • citronmeliss

Dalkullans smultronkorg

Betyg (1-5):
3.57 (14 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och tillsätt socker, sirap, mjöl, mjölk och pumpakärnor. Rör om och låt smeten koka upp under omrörning.
  2. Klicka ut smeten glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen tills flarnen fått fin färg och slutat bubbla, 4–5 minuter.
  3. Låt flarnen svalna något innan de lossas. Flytta över dem försiktigt på ett upp- och nervänt snapsglas eller liknande. Låt svalna tills de stelnat helt.
  4. Smält chokladen i vattenbad och ringla ner den på insidan av korgarna. Låt svalna.

Fyllning

  1. Vispa alla ingredienser till fyllningen till en fluffig kräm. Rör försiktigt ner 2 deciliter av smultronen i fyllningen och fyll korgarna. Toppa med smultron och citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2012-07-24

Jag gjorde receptet enligt ändringen med sockret och det gick bra. Mitt tips är att lägga flarnen i en mimimuffinsform för att få skålar av dem, det tyckte jag var enklast. Stadigare i momentet med att fylla med choklad och crème! Jag tänkte även servera dem i det för enkelhetens skull, men det är ju naturligtvis valfritt! Med vänlig hälsning, Terese

Katarina

2012-06-26

Nu funkar det finfint!

Britta/Webbredaktör

2012-06-25

Det ska vara 0,75 dl socker.

Sabine

2012-06-23

Samma här. Måste vara fel på receptet. Vi åt smulorna till cremen. Det fungerade inte heller med mer tillsatt mjöl.

Maya

2012-06-22

Prövade 3ggr men det blev inget av det,, håller inte ihop,, gjorde korgar på ett annat recept ist.. tråkigt,, måste va nå galet på receptet,,, synd på sån frestande bild :/

Leila

2012-06-21

Neej. Nu ger jag upp. Har provat 2ggr och var jättenoga med måtten men det blev bara smulor! Det ser ju så läckert ut och hade tänkt bjuda detta på midsommarafton. Jag undrar också om det kanske ska vara mer mjöl.

Katarina

2012-06-21

Måste vara fel på receptet. Blev bara smulor, smeten orkade inte hålla smöret. Ska det vara mer mjöl?

Viktoria Lusth

2012-06-21

Det här receptet funka inte alls för mig, Flarnen band inte ihop det minsta! Goda smulor om inte annat.

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärscocotter

(18)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies