Currymasala med mifú
Currymasala med mifú
  • Tid 40 min

Currymasala med mifú

3.83 (6 betyg)

Smakrik vego-curry med kikärtor och mifú

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 21

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 20 g färsk ingefära, grovriven
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • flytande honung
  • 2 tsk maizena
  • 330 g mifú naturell
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk, (bruttovikt)
  • 70 g färsk spenat
Kryddblandning
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
Till servering
  • 3 dl råris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda till kryddblandningen.

  2. 2

    Hetta upp olja i en gryta eller stor stekpanna. Fräs de torra kryddorna på medelvärme tills de börjar dofta.

  3. 3

    Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek under omrörning 1 minut. Tillsätt tomatpurén. Stek under omrörning någon minut.

  4. 4

    Häll i vatten och grädde och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 6–8 min. Smaka av med honung och salt. Red av med maizena.

  5. 5

    Låt Mifún rinna av. Tillsätt den och kikärter. (Om du inte vill använda Mifú kan du dubbla mängden kikärter.) Koka upp. Vänd ner spenaten. Servera med ris.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Webbredaktör Coop

    Till Kjell: Vilka varor som finns tillgängliga för tillfället är lite olika beroende på vilket postnummer det gäller. Detta kan komma att ändras i framtiden.

  • Kjell

    Mifun finns inte tillgänglig online (gäller även nötfärs krav). Kanske inte ta med recept som inte går att köpa?

  • Emma

    Lite ovanlig men god rätt. Gick hem hos barnen också! 👍