Currydoftande spenatsoppa
  • Tid 1 tim

Currydoftande spenatsoppa

4 (6 betyg)

Mild och len soppa med ljuvlig smak. Välj topping! Recept av Sara Ask.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • smör eller olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 3 morötter, grovrivna
  • 400 g fryst bladspenat, något tinad
  • 9 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde eller crème fraiche
  • salt och svartpeppar
Topping till soppan
  • 4 ägg
  • 2 korvar
  • smör, till stekning
  • srirachasås eller sambal oelek
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.

  2. 2

    Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg.

  3. 3

    Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar