Curly curry

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Krämig och smakrik soppa med kokosmjölk, curry, svamp och grönsaker. Recept ur kokboken: Soup Yourself av: Hanna Dunér.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 silverlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 100 g skogschampinjoner, grovt skurna
  • 60 g grönkål, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk curry
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • salt
  • Topping
  • granatäppelkärnor
  • sesamfrön, gärna svarta

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning någon minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt soppan sjuda ca 15 min. Smaka av med salt och toppa soppan med granatäppelkärnor och sesamfrön vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kumminfläsk med vitkål

(5)

Thainudlar med ingefära

(1)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Marinerade grillade grönsaker

(9)

Bowl med sashimilax

(6)

Pumpapaj

(14)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 silverlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 100 g skogschampinjoner, grovt skurna
  • 60 g grönkål, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk curry
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • salt
  • Topping
  • granatäppelkärnor
  • sesamfrön, gärna svarta

Curly curry

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Krämig och smakrik soppa med kokosmjölk, curry, svamp och grönsaker. Recept ur kokboken: Soup Yourself av: Hanna Dunér.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning någon minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt soppan sjuda ca 15 min. Smaka av med salt och toppa soppan med granatäppelkärnor och sesamfrön vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kumminfläsk med vitkål

(5)

Thainudlar med ingefära

(1)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Marinerade grillade grönsaker

(9)

Bowl med sashimilax

(6)

Pumpapaj

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies