Crostata con marmelata
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Crostata con marmelata

1 (1 betyg)

Italiensk frasig paj där du lätt kan variera innehållet. Att den är så snygg är en trevlig bonus.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 5
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 portioner
  • 4.5 dl mjöl
  • 1.5 dl florsocker
  • 125 g rumstempererat smör
  • 4 ägg, endast gulan
Fyllning:
  • 3 dl körsbärsmarmelad, plommon- eller aprikosmarmelad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en skål eller i en matberedare. Tryck ut två tredjedelar av degen så att den täcker formens botten och går upp cirka tre centimeter på kanten. Låt pajskalet och resten av degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.

  2. 2

    Bred ut marmeladen i pajskalet. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut smala remsor. Lägg dem som ett galler över marmeladen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter.

Servering

Servera pajen avsvalnad eller kall. Som den är eller med löst vispad grädde eller vaniljvisp.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tål inte allt? Utan gluten: Byt ut mjölet mot Fin Mix naturligt fri från gluten.
Utan mjölk: Byt ut smöret mot 200 g mjölkfritt margarin.
Utan ägg: Uteslut äggulorna och öka fettmängden till 200 g.
Laktoslågt: Receptet är laktoslågt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar