Crispy no chicken bowl med couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör en vegetarisk bowl som serveras på Max med crispy no chicken, bulgur, avokado och sojamarinerade ägg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl kimchi
  • 8 dl kokt bulgur
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • salt och svartpeppar
  • 360 g MAX crispy no chicken
  • 2 avokado, tärnade
  • 2 dl picklad rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • srirachamajonnäs, till servering
  • 1 citron, i klyftor, till servering
  • Marinerade ägg
  • 4 ägg
  • 2 dl japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Marinerade ägg: Koka äggen så de har en krämig gula, ca 6 min. Skölj av i kallt vatten och skala. Blanda soja med risvinäger och socker. Låt äggen marinera minst 1 tim men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kimchi hastigt. Tillsätt bulgur och äppelcidervinäger. Stek under omrörning tills allt är varmt. Vänd ner salladslöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek crispy chicken i olja tills genomvarm och fin färg. Skär i strimlor.
  4. Lägg bulgur i 4 skålar och fördela avokado, picklad lök och halverade ägg ovanpå. Toppa med crispy chicken och koriander. Servera med srirachamajonnäs och citronklyfta.  

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2021-07-29

I rubriken står couscous och i receptet står bulgur?

Larsson

2021-05-30

Riktigt bra bowl!

Liknande recept

Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl kimchi
  • 8 dl kokt bulgur
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • salt och svartpeppar
  • 360 g MAX crispy no chicken
  • 2 avokado, tärnade
  • 2 dl picklad rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • srirachamajonnäs, till servering
  • 1 citron, i klyftor, till servering
  • Marinerade ägg
  • 4 ägg
  • 2 dl japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker

Crispy no chicken bowl med couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör en vegetarisk bowl som serveras på Max med crispy no chicken, bulgur, avokado och sojamarinerade ägg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Marinerade ägg: Koka äggen så de har en krämig gula, ca 6 min. Skölj av i kallt vatten och skala. Blanda soja med risvinäger och socker. Låt äggen marinera minst 1 tim men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kimchi hastigt. Tillsätt bulgur och äppelcidervinäger. Stek under omrörning tills allt är varmt. Vänd ner salladslöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek crispy chicken i olja tills genomvarm och fin färg. Skär i strimlor.
  4. Lägg bulgur i 4 skålar och fördela avokado, picklad lök och halverade ägg ovanpå. Toppa med crispy chicken och koriander. Servera med srirachamajonnäs och citronklyfta.  

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2021-07-29

I rubriken står couscous och i receptet står bulgur?

Larsson

2021-05-30

Riktigt bra bowl!

Liknande recept

Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)