Crêpes suzette
  • Ugn Grill

Crêpes suzette

4 (5 betyg)

  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur Grill

Tillagningstid: ca 45 minuter

Ingredienser

15 st
Pannkakssmet:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1/2 tsk Vanila
  • 4 ägg
  • 50 g margarin eller smör
Apelsinsås:
  • 2 msk margarin eller smör
  • 0.75 dl florsocker eller strösocker
  • 2 apelsiner, saft av 2 apelsiner och rivet skal av 1 apelsin
Flambering:
  • 0.5 dl konjak eller likör t ex Curacao eller Grand Marnier
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop pannkakssmeten. Smaksätt den med vaniljsocker. Grädda små tunna pannkakor - crêpes. Vik dem i fyra delar eller rulla ihop dem. Lägg dem på ett fat och håll det varmt, t ex ovanpå en kastrull med kokhett vatten. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Sjud såsen några minuter så att den blir simmig. Häll den över pannkakorna och servera genast. Pannkakorna kan också flamberas. Det är då viktigt att både fat och pannkakor är riktigt varma, innan spriten hälls över. Häll sedan spriten över och tänd på i serveringsögonblicket.

  2. 2

    Servera genast på varma tallrikar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar