För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Coq au vin med kyckling

Betyg (1-5):
2.91 (75 betyg)

Klassisk och mustig gryta med vin där tuppen ersatts med kyckling.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 msk smör, eller margarin
  • 2 hela kycklingar, i vardera 8 bitar
  • 100 g strimlat rökt sidfläsk
  • 1 stor grovhackad gul lök
  • 2 skivade morötter
  • 75 cl rött vin (eller vitt)
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk stött torkad timjan
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.75 dl stjälkar persilja
  • 500 g steklök
  • 300 g skivade champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Låt en del av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn fågelbitarna runt om, några i taget på medelstark värme. Lägg över dem i en rymlig gryta, om den är i järn bör den vara emaljerad. Vin i en oemaljerad järngryta frigör järn från grytan och ger en ful färg.
  2. Stek fläsket knaprigt och lägg åt sidan. Fräs lök och morötter efter fläsket och lägg dem i grytan. Tillsätt vin, salt, lagerblad, peppar, timjan, rosmarin, vitlök, rivet citronskal och persiljestjälkar.
  3. Koka upp och koka under lock på svag värme 25-30 minuter. Skala under tiden steklökarna, det går lättast om de först får ligga i hett vatten.
  4. Stek svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in innan resten av fettet läggs i. Fräs svamp och lök och lägg i grytan. Lägg också i det brynta fläsket. Ta eventuellt upp persiljestjälkarna. Koka ytterligare cirka 10 minuter.
  5. Rör ut mjölet med vattnet. Blanda det i grytan och koka cirka 5 minuter. Smaka av, grytan ska ha en mustig smak. Strö över hackad timjan. Servera med kokt potatis eller ris, gärna råris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malena

2012-09-23

Tog kycklingfile och rökt nog istället. Blev gott. Svampen blev fantastisk god.

Malena

2012-09-23

Tog kycklingfile och rökt nog istället. Blev gott. Svampen blev fantastisk god.

Liknande recept

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(17)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Barnens enkla ugnskyckling

(14)

Kycklingburgare med caesardressing

(7)

Jureskogs coq au vin

(27)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Pasta med kyckling och bacon

(23)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 3 msk smör, eller margarin
  • 2 hela kycklingar, i vardera 8 bitar
  • 100 g strimlat rökt sidfläsk
  • 1 stor grovhackad gul lök
  • 2 skivade morötter
  • 75 cl rött vin (eller vitt)
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk stött torkad timjan
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.75 dl stjälkar persilja
  • 500 g steklök
  • 300 g skivade champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1.5 tsk salt

Coq au vin med kyckling

Betyg (1-5):
2.91 (75 betyg)

Klassisk och mustig gryta med vin där tuppen ersatts med kyckling.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt en del av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn fågelbitarna runt om, några i taget på medelstark värme. Lägg över dem i en rymlig gryta, om den är i järn bör den vara emaljerad. Vin i en oemaljerad järngryta frigör järn från grytan och ger en ful färg.
  2. Stek fläsket knaprigt och lägg åt sidan. Fräs lök och morötter efter fläsket och lägg dem i grytan. Tillsätt vin, salt, lagerblad, peppar, timjan, rosmarin, vitlök, rivet citronskal och persiljestjälkar.
  3. Koka upp och koka under lock på svag värme 25-30 minuter. Skala under tiden steklökarna, det går lättast om de först får ligga i hett vatten.
  4. Stek svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in innan resten av fettet läggs i. Fräs svamp och lök och lägg i grytan. Lägg också i det brynta fläsket. Ta eventuellt upp persiljestjälkarna. Koka ytterligare cirka 10 minuter.
  5. Rör ut mjölet med vattnet. Blanda det i grytan och koka cirka 5 minuter. Smaka av, grytan ska ha en mustig smak. Strö över hackad timjan. Servera med kokt potatis eller ris, gärna råris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malena

2012-09-23

Tog kycklingfile och rökt nog istället. Blev gott. Svampen blev fantastisk god.

Malena

2012-09-23

Tog kycklingfile och rökt nog istället. Blev gott. Svampen blev fantastisk god.

Liknande recept

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(17)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Barnens enkla ugnskyckling

(14)

Kycklingburgare med caesardressing

(7)

Jureskogs coq au vin

(27)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Pasta med kyckling och bacon

(23)