Coq au vin extra allt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 500 g
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk smör
  • 20 steklökar
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 140 g italiensk salami, gärna fänkålssalami eller sopresa, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • salt
  • Mos på rostad vitkål:
  • 300 g vitkål
  • 1 tsk olivolja
  • 600 g potatis
  • 1 dl grädde
  • salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

  1. Mos på rostad vitkål: Sätt ugnen på 200°. Skär vitkålen i klyftor och vänd runt i oljan. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 15 min.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa kålen till en slät puré och mosa potatisen. Blanda ihop och tillsätt grädden. Smaka av med salt. (Mixa inte potatisen, för stärkelsen gör moset klistrigt.)
  3. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp en gryta. Bryn kycklingbitarna i smör till fin yta. Lägg åt sidan.
  4. Stek lök, svamp, salami och vitlök i samma gryta 2–3 min. Lägg tillbaka kycklingen, häll på vatten och vin. Tillsätt selleri, buljongtärningar, torra kryddor och lagerblad. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt och servera ev med en klick crème fraiche och moset. Garnera med timjan.

Tips

Skär inte bort fettet från kycklingen, det smälter bort och ger en god smak åt grytan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carl

2021-03-27

Riktigt riktigt gott speciellr med vitkålsmoset!

Sven-Inge

2017-07-15

Väldigt gott!

Cecilia

2016-08-28

Får ta mer kyckling nästa gång, räckte knappt till tre. Var såååå himla gott!

Nestor

2016-04-25

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 500 g
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk smör
  • 20 steklökar
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 140 g italiensk salami, gärna fänkålssalami eller sopresa, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • salt
  • Mos på rostad vitkål:
  • 300 g vitkål
  • 1 tsk olivolja
  • 600 g potatis
  • 1 dl grädde
  • salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • färsk timjan till garnering

Coq au vin extra allt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mos på rostad vitkål: Sätt ugnen på 200°. Skär vitkålen i klyftor och vänd runt i oljan. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 15 min.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa kålen till en slät puré och mosa potatisen. Blanda ihop och tillsätt grädden. Smaka av med salt. (Mixa inte potatisen, för stärkelsen gör moset klistrigt.)
  3. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp en gryta. Bryn kycklingbitarna i smör till fin yta. Lägg åt sidan.
  4. Stek lök, svamp, salami och vitlök i samma gryta 2–3 min. Lägg tillbaka kycklingen, häll på vatten och vin. Tillsätt selleri, buljongtärningar, torra kryddor och lagerblad. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt och servera ev med en klick crème fraiche och moset. Garnera med timjan.

Tips

Skär inte bort fettet från kycklingen, det smälter bort och ger en god smak åt grytan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carl

2021-03-27

Riktigt riktigt gott speciellr med vitkålsmoset!

Sven-Inge

2017-07-15

Väldigt gott!

Cecilia

2016-08-28

Får ta mer kyckling nästa gång, räckte knappt till tre. Var såååå himla gott!

Nestor

2016-04-25

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)