För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Coq au vin extra allt

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 500 g
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk smör
  • 20 steklökar
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 140 g italiensk salami, gärna fänkålssalami eller sopresa, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • Mos på rostad vitkål:
  • 300 g vitkål
  • 1 tsk olivolja
  • 600 g potatis
  • 1 dl grädde
  • salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

  1. Mos på rostad vitkål: Sätt ugnen på 200°. Skär vitkålen i klyftor och vänd runt i oljan. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 15 min.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa kålen till en slät puré och mosa potatisen. Blanda ihop och tillsätt grädden. Smaka av med salt. (Mixa inte potatisen, för stärkelsen gör moset klistrigt.)
  3. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp en gryta. Bryn kycklingbitarna i smör till fin yta. Lägg åt sidan.
  4. Stek lök, svamp, salami och vitlök i samma gryta 2–3 min. Lägg tillbaka kycklingen, häll på vatten och vin. Tillsätt selleri, buljongtärningar, torra kryddor och lagerblad. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt och servera ev med en klick crème fraiche och moset. Garnera med timjan.

Tips

Skär inte bort fettet från kycklingen, det smälter bort och ger en god smak åt grytan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-07-15

Väldigt gott!

Cecilia

2016-08-28

Får ta mer kyckling nästa gång, räckte knappt till tre. Var såååå himla gott!

Nestor

2016-04-25

Jättegott!

Liknande recept

Pot au feu

(37)

Pasta med kyckling och bacon

(23)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Kycklingspett med hummus

(9)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 500 g
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk smör
  • 20 steklökar
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 140 g italiensk salami, gärna fänkålssalami eller sopresa, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • Mos på rostad vitkål:
  • 300 g vitkål
  • 1 tsk olivolja
  • 600 g potatis
  • 1 dl grädde
  • salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • färsk timjan till garnering

Coq au vin extra allt

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mos på rostad vitkål: Sätt ugnen på 200°. Skär vitkålen i klyftor och vänd runt i oljan. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 15 min.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa kålen till en slät puré och mosa potatisen. Blanda ihop och tillsätt grädden. Smaka av med salt. (Mixa inte potatisen, för stärkelsen gör moset klistrigt.)
  3. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp en gryta. Bryn kycklingbitarna i smör till fin yta. Lägg åt sidan.
  4. Stek lök, svamp, salami och vitlök i samma gryta 2–3 min. Lägg tillbaka kycklingen, häll på vatten och vin. Tillsätt selleri, buljongtärningar, torra kryddor och lagerblad. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt och servera ev med en klick crème fraiche och moset. Garnera med timjan.

Tips

Skär inte bort fettet från kycklingen, det smälter bort och ger en god smak åt grytan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-07-15

Väldigt gott!

Cecilia

2016-08-28

Får ta mer kyckling nästa gång, räckte knappt till tre. Var såååå himla gott!

Nestor

2016-04-25

Jättegott!

Liknande recept

Pot au feu

(37)

Pasta med kyckling och bacon

(23)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Kycklingspett med hummus

(9)