För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Coop Extras jubileumstårta

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Rosa, fluffig hallontårta med vispgrädde och färska bär.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
18 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bottnar:
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • Hallonmousse (fyllning och topping):
  • 8 gelatinblad
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 6 dl vispgrädde
  • 800 g tinade hallon
  • Till garnering:
  • 1 dl färska bär, t ex hallon eller körsbär
  • 1 dl rosenblad
  • 2 dl vispad vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Koka upp vattnet. Blanda omväxlande ner mjölblandningen och vattnet i äggsmeten.
  2. Häll smeten i en smord och bröad stor rund form eller långpanna (ca 4 liter). Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna. (Skär eventuellt ut i form av ett X.)

Fyllningen

  1. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Koka sockerlag på strösocker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i sockerlagen. Låt svalna.
  2. Vispa grädden. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda samman hallonpuré, sockerlag och grädde. Låt moussen stelna något så att den går att breda ut över botten och att spritsa. Garnera med bär eller rosenblad och lite vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Bärbägare

(14)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(8)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Sommardröm

(1)
15 st
  • Bottnar:
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • Hallonmousse (fyllning och topping):
  • 8 gelatinblad
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 6 dl vispgrädde
  • 800 g tinade hallon
  • Till garnering:
  • 1 dl färska bär, t ex hallon eller körsbär
  • 1 dl rosenblad
  • 2 dl vispad vispgrädde

Coop Extras jubileumstårta

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Rosa, fluffig hallontårta med vispgrädde och färska bär.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
18 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Koka upp vattnet. Blanda omväxlande ner mjölblandningen och vattnet i äggsmeten.
  2. Häll smeten i en smord och bröad stor rund form eller långpanna (ca 4 liter). Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna. (Skär eventuellt ut i form av ett X.)

Fyllningen

  1. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Koka sockerlag på strösocker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i sockerlagen. Låt svalna.
  2. Vispa grädden. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda samman hallonpuré, sockerlag och grädde. Låt moussen stelna något så att den går att breda ut över botten och att spritsa. Garnera med bär eller rosenblad och lite vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Bärbägare

(14)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(8)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Sommardröm

(1)