Coffee cake med äpple
  • Tid 90 min
  • Ugn 175º

Coffee cake med äpple

3.27 (22 betyg)

Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman bakar sockerkaka med extra gott i och på kakan.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 bitar
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2.5 dl gräddfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 skalade, urkärnade och skivade äpplen
Strössel:
  • 50 g smält smör
  • 6 smulade digestivekex
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl grovhackade valnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj och bröa en rund bakform, 28 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och gräddfil. Blanda samtliga ingredienser och rör ner i smeten.

  2. 2

    Häll hälften av smeten i formen. Fördela äppelskivorna över smeten. Blanda alla ingredienser till strösslet. Strö över hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.

  3. 3

    Grädda kakan cirka 1 timme. Täck med folie mot slutet om strösslet börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen på ett galler.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar