För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Coffee cake med äpple

Betyg (1-5):
3.25 (24 betyg)

Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman bakar sockerkaka med extra gott i och på kakan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2.5 dl gräddfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 skalade, urkärnade och skivade äpplen
  • Strössel:
  • 50 g smält smör
  • 6 smulade digestivekex
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl grovhackade valnötter

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund bakform, 28 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och gräddfil. Blanda samtliga ingredienser och rör ner i smeten.
  2. Häll hälften av smeten i formen. Fördela äppelskivorna över smeten. Blanda alla ingredienser till strösslet. Strö över hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
  3. Grädda kakan cirka 1 timme. Täck med folie mot slutet om strösslet börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen på ett galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mandelkaka med ananas

(9)

Naggande goda julkakor

(5)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Citrusflarn

(4)

Jordgubbstårta

(10)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Äppelpaj med mandelmassa

(91)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2.5 dl gräddfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 skalade, urkärnade och skivade äpplen
  • Strössel:
  • 50 g smält smör
  • 6 smulade digestivekex
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl grovhackade valnötter

Coffee cake med äpple

Betyg (1-5):
3.25 (24 betyg)

Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman bakar sockerkaka med extra gott i och på kakan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund bakform, 28 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och gräddfil. Blanda samtliga ingredienser och rör ner i smeten.
  2. Häll hälften av smeten i formen. Fördela äppelskivorna över smeten. Blanda alla ingredienser till strösslet. Strö över hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
  3. Grädda kakan cirka 1 timme. Täck med folie mot slutet om strösslet börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen på ett galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mandelkaka med ananas

(9)

Naggande goda julkakor

(5)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Citrusflarn

(4)

Jordgubbstårta

(10)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Äppelpaj med mandelmassa

(91)