Cocotter med spenat, örter och västerbottensost
Cocotter med babyspenat, örter och västerbottensost
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Cocotter med babyspenat, örter och västerbottensost

4.5 (2 betyg)

Cocotte är en fiffig liten maträtt. Man kan lägga i nästan vad som helst i de små portionsskålarna där grunden är ägg. Det här är en klassiker med Västerbottensost och spenat. Rökt lax blir ljuvligt till!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g västerbottensost eller annan lagrad ost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl finhackade örter, t ex basilika och dill
Till servering:
  • 200 g kallrökt lax
  • rädisor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.

  2. 2

    Blanda ägg, äggulor, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och tryck ner spenatbladen blandat med de hackade örterna.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten rest sig, ca 25 min. Servera direkt med kallrökt lax och rädisor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går bra att göra en stor cocotte, öka tiden i ugnen något.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jeanette

    Gott!