Cocotter med babyspenat, örter och Västerbottensost

Cocotter med babyspenat, örter och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Cocotte är en fiffig liten maträtt. Man kan lägga i nästan vad som helst i de små portionsskålarna där grunden är ägg. Det här är en klassiker med Västerbottensost och spenat. Rökt lax blir ljuvligt till!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g Västerbottensost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl finhackade örter, t ex basilika och dill
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g kallrökt lax
  • rädisor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
  2. Blanda ägg, äggulor, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och tryck ner spenatbladen blandat med de hackade örterna.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten rest sig, ca 25 min. Servera direkt med kallrökt lax och rädisor.

Tips

Går bra att göra en stor cocotte, öka tiden i ugnen något.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-03-13

Gott!

Cocotter med babyspenat, örter och Västerbottensost
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g Västerbottensost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl finhackade örter, t ex basilika och dill
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g kallrökt lax
  • rädisor

Cocotter med babyspenat, örter och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Cocotte är en fiffig liten maträtt. Man kan lägga i nästan vad som helst i de små portionsskålarna där grunden är ägg. Det här är en klassiker med Västerbottensost och spenat. Rökt lax blir ljuvligt till!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
  2. Blanda ägg, äggulor, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och tryck ner spenatbladen blandat med de hackade örterna.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten rest sig, ca 25 min. Servera direkt med kallrökt lax och rädisor.

Tips

Går bra att göra en stor cocotte, öka tiden i ugnen något.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-03-13

Gott!