
Cocotter med babyspenat, örter och Västerbottensost
Betyg (1-5):
Cocotte är en fiffig liten maträtt. Man kan lägga i nästan vad som helst i de små portionsskålarna där grunden är ägg. Det här är en klassiker med Västerbottensost och spenat. Rökt lax blir ljuvligt till!
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
- 1 msk smör
- 4 ägg
- 2 äggulor
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 75 g Västerbottensost
- 0.5 tsk vitpeppar
- 30 g babyspenat
- 1 dl finhackade örter, t ex basilika och dill
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 200 g kallrökt lax
- rädisor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
- Blanda ägg, äggulor, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och tryck ner spenatbladen blandat med de hackade örterna.
- Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten rest sig, ca 25 min. Servera direkt med kallrökt lax och rädisor.
Tips

Går bra att göra en stor cocotte, öka tiden i ugnen något.
Cocotter med babyspenat, örter och Västerbottensost
Betyg (1-5):
Cocotte är en fiffig liten maträtt. Man kan lägga i nästan vad som helst i de små portionsskålarna där grunden är ägg. Det här är en klassiker med Västerbottensost och spenat. Rökt lax blir ljuvligt till!
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
- Blanda ägg, äggulor, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och tryck ner spenatbladen blandat med de hackade örterna.
- Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten rest sig, ca 25 min. Servera direkt med kallrökt lax och rädisor.
Tips

Går bra att göra en stor cocotte, öka tiden i ugnen något.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Jeanette
2018-03-13
Gott!