För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citrusflarn

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 valfria söta citrusfrukter, filéerna
  • 0.5 dl aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, socker och äggula. Arbeta ihop ingredienserna med händerna till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, cirka 26 cm i diameter, och tryck ner ordentligt i hörnen. Ställ pajformen i frysen i 20 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna
  3. Dela chokladen i mindre bitar och smält under omrörning med grädde i en kastrull. Häll över i en bunke och låt stå i kylskåp i minst 30 minuter, tills den är ordentligt kall. Vispa chokladgrädden fluffig med elvisp. Fördela chokladmoussen i pajskalet.
  4. Skala citrusfrukterna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med en liten kniv. Toppa chokladmoussen med citrusklyfterna.
  5. Smält marmeladen i mikron och pensla citrusfrukterna med den. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2014-12-23

Lätt och god paj. Fyllningen går att variera, har använt vaniljvisp och skivat konserverade päron på toppen samt riven vit choklad på toppen. Kanongod.

X

2013-02-11

hur många kalorier är det per hela kakan?

Eva U

2013-01-28

Lite meckig, pajdegen håller inte ihop. Det hela slutar i en "geggamoja"

nils

2012-12-23

10 min i ugnen

Eva

2012-12-20

Hur länge ska den stå i ugnen?

Eva

2012-12-20

Hur länge ska den stå i ugnen?

Biggan

2012-12-19

Hur länge i ugnen

Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Rabarberpaj

(48)

Chokladtoppar

(6)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Snabba marängbakelser

(4)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 valfria söta citrusfrukter, filéerna
  • 0.5 dl aprikosmarmelad

Citrusflarn

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, socker och äggula. Arbeta ihop ingredienserna med händerna till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, cirka 26 cm i diameter, och tryck ner ordentligt i hörnen. Ställ pajformen i frysen i 20 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna
  3. Dela chokladen i mindre bitar och smält under omrörning med grädde i en kastrull. Häll över i en bunke och låt stå i kylskåp i minst 30 minuter, tills den är ordentligt kall. Vispa chokladgrädden fluffig med elvisp. Fördela chokladmoussen i pajskalet.
  4. Skala citrusfrukterna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med en liten kniv. Toppa chokladmoussen med citrusklyfterna.
  5. Smält marmeladen i mikron och pensla citrusfrukterna med den. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2014-12-23

Lätt och god paj. Fyllningen går att variera, har använt vaniljvisp och skivat konserverade päron på toppen samt riven vit choklad på toppen. Kanongod.

X

2013-02-11

hur många kalorier är det per hela kakan?

Eva U

2013-01-28

Lite meckig, pajdegen håller inte ihop. Det hela slutar i en "geggamoja"

nils

2012-12-23

10 min i ugnen

Eva

2012-12-20

Hur länge ska den stå i ugnen?

Eva

2012-12-20

Hur länge ska den stå i ugnen?

Biggan

2012-12-19

Hur länge i ugnen

Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Rabarberpaj

(48)

Chokladtoppar

(6)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Snabba marängbakelser

(4)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)