
Citrusflarn
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (8)
- 100 g smör
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 1 ägg, endast gulan
- Fyllning:
- 200 g vit choklad
- 2 dl vispgrädde
- 5 valfria söta citrusfrukter, filéerna
- 0.5 dl aprikosmarmelad
Gör så här
- Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, socker och äggula. Arbeta ihop ingredienserna med händerna till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, cirka 26 cm i diameter, och tryck ner ordentligt i hörnen. Ställ pajformen i frysen i 20 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna
- Dela chokladen i mindre bitar och smält under omrörning med grädde i en kastrull. Häll över i en bunke och låt stå i kylskåp i minst 30 minuter, tills den är ordentligt kall. Vispa chokladgrädden fluffig med elvisp. Fördela chokladmoussen i pajskalet.
- Skala citrusfrukterna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med en liten kniv. Toppa chokladmoussen med citrusklyfterna.
- Smält marmeladen i mikron och pensla citrusfrukterna med den. Servera direkt.
Liknande recept
Citrusflarn
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, socker och äggula. Arbeta ihop ingredienserna med händerna till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, cirka 26 cm i diameter, och tryck ner ordentligt i hörnen. Ställ pajformen i frysen i 20 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna
- Dela chokladen i mindre bitar och smält under omrörning med grädde i en kastrull. Häll över i en bunke och låt stå i kylskåp i minst 30 minuter, tills den är ordentligt kall. Vispa chokladgrädden fluffig med elvisp. Fördela chokladmoussen i pajskalet.
- Skala citrusfrukterna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med en liten kniv. Toppa chokladmoussen med citrusklyfterna.
- Smält marmeladen i mikron och pensla citrusfrukterna med den. Servera direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-12-23
Lätt och god paj. Fyllningen går att variera, har använt vaniljvisp och skivat konserverade päron på toppen samt riven vit choklad på toppen. Kanongod.
2013-02-11
hur många kalorier är det per hela kakan?
2013-01-28
Lite meckig, pajdegen håller inte ihop. Det hela slutar i en "geggamoja"
2012-12-23
10 min i ugnen
2012-12-20
Hur länge ska den stå i ugnen?
2012-12-20
Hur länge ska den stå i ugnen?
2012-12-19
Hur länge i ugnen
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2014-12-23
Lätt och god paj. Fyllningen går att variera, har använt vaniljvisp och skivat konserverade päron på toppen samt riven vit choklad på toppen. Kanongod.
X
2013-02-11
hur många kalorier är det per hela kakan?
Eva U
2013-01-28
Lite meckig, pajdegen håller inte ihop. Det hela slutar i en "geggamoja"
nils
2012-12-23
10 min i ugnen
Eva
2012-12-20
Hur länge ska den stå i ugnen?
Eva
2012-12-20
Hur länge ska den stå i ugnen?
Biggan
2012-12-19
Hur länge i ugnen